Willem Roefs, rechts. (Foto: Ruud Schobbers)
Willem Roefs, rechts. (Foto: Ruud Schobbers)

Willem Roefs: 'HVCH heeft een hechte ploeg'

Voetbal 859 keer gelezen

HEESCH | HVCH promoveerde in 2018 nog bijna naar de Hoofdklasse, maar een seizoen later wisten de Heeschenaren zich pas vlak voor het einde van de nacompetitie te handhaven in de eerste klasse. De lat ligt dit seizoen hoger, geeft centrale verdediger Willem Roefs aan. "Het moet gewoon beter dan vorig jaar en daar hebben we veel vertrouwen in."

door Leon Voskamp

Met Roefs spreken we iemand die in april 2018 voor het laatst een competitiewedstrijd speelde. Toen tegen Best Vooruit, komende zondag opnieuw de tegenstander. Hij liep een ernstige knieblessure op en stond maandenlang aan de kant. 7,5 maand later keerde hij terug in het tweede elftal, maar na verloop van tijd kreeg hij liesklachten. "Ik ben bij verschillende fysiotherapeuten geweest en bij een osteopaat, maar de laatste 20/30 procent van mijn klachten kregen ze niet weg. Totdat ik heb een stevige liesbroek kocht. Een simpele oplossing, maar als ik die draag, heb ik geen klachten meer."

Basisplaats
Roefs trainde de gehele voorbereiding mee en kreeg net als de andere selectiespelers een kans van de nieuwe trainer Roy de Haan. Een onbetwiste basisspeler is hij (nog) niet. "De trainer heeft me eerlijk verteld dat hij momenteel voor andere jongens kiest centraal achterin. Maar de kans dat ik komende zondag speel tegen Best Vooruit, is wel groot. Roy Vissers viel tijdens onze laatste bekerwedstrijd geblesseerd uit en ik mocht invallen. Maar Roy is onze captain en een zeer belangrijke speler, dus die keert terug in de basis als hij fit is. Ik ga er alles aan doen dat ik ook in de basis hoor te staan. Ik heb nog wel wat tijd nodig om mijn gewenste niveau te bereiken", aldus de inwoner van Loosbroek die al vele jaren bij HVCH voetbalt.

Doelstelling
Roefs verwacht dat HVCH het dit seizoen duidelijk beter gaat doen dan vorig jaar. "Wat onze trainer zegt, ben ik met hem eens. Er staat nu een hecht team, geen ploeg met allerlei individuen net als vorig seizoen. Veel jongens uit Heesch, al is de trainer daar niet mee bezig. De jongens die het beste spelen, staan in de basis. In de voorbereiding zijn de resultaten steeds beter geworden. Achterin staat het goed en voorin hebben we jongens die een goal kunnen maken. Een garantie op de competitie is het natuurlijk niet, maar je ziet nu een positieve beleving. Dat merken onze supporters ook. Waar wij gaan eindigen? Ik denk dat clubs als TOP, Alverna en Woezik bovenin mee gaan draaien. Wij moeten er snel voor zorgen dat we goed voor de dag komen. Daar heb ik alle vertrouwen in."

Eerste klasse C:
TOP - Erp
HVCH - Best Vooruit
Rhode - Leones
SC 't Zand - FC Eindhoven AV
Alverna - Unitas'30
Woezik - Nemelaer
NEC - Brabantia

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant