Maurice en Lieke
Maurice en Lieke

'Onze dranken dragen een verhaal met zich mee'

Zakelijk 3.483 keer gelezen

UDEN | Ze zijn de exclusieve Nederlandse importeur van onder andere de eerste Japanse gin Ki no bi. Salud Distribution BV, een bedrijf dat dranken importeert en distribueert, vestigt zich in september in het voormalig Hotel & Restaurant 't Klooster aan de Kapelstraat in Uden. "We gaan Udense horeca zo snel mogelijk uitnodigen", vertelt eigenaresse Lieke van Cuijk (31).

Van Cuijk zetten het bedrijf samen met haar man Maurice op. "We zijn in Oostenrijk begonnen, waar we onder de naam Vienna Distribution een aantal exclusieve dranken importeerden en distribueerden voor plaatselijke horeca. Vanuit daar ontstond de vraag of we dat ook in Nederland wilden doen." Lang dacht de Udense daar niet over na. "We zagen het wel zitten om ook in Nederland aan de slag te gaan met importeren en distribueren. Daarbij pakken we ook een stukje marketing op."

Verhaal
In het 't Klooster aan de Kapelstraat vonden ze de perfecte locatie om hun bedrijf in Nederland op te starten. "Daar gaan we onder andere proeverijen houden en bartenders opleiden." Bij Salud staat uniek zijn voorop. "Onze dranken dragen een verhaal met zich mee. Bij ons geen standaard wijnen, maar bijvoorbeeld de eerste Japanse gin. Onze dranken zijn zogenoemde service producten en uniek in hun soort. Ze worden ook alleen in de horeca geschonken." Om zoveel mogelijk horecaondernemers in Uden kennis te laten maken met het bedrijf, nodigt de eigenaresse ze uit voor de opening in september. "We willen laten zien wat we te bieden hebben, maar gaan ook graag samenwerkingen aan. Zo hebben we bijvoorbeeld al contact met het Wijnhuis, Oonivoo, Jambon en Meneer Prinssen."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant