Een van de leerlingen van het Udens College.
Een van de leerlingen van het Udens College.

Infoavonden op het Udens College in oktober

Onderwijs 436 keer gelezen

UDEN | Onder het motto 'Je ziet méér' opent het Udens College dit schooljaar al in oktober de deuren voor leerlingen van groep 8 en hun ouders. Op maandag 17 en donderdag 20 oktober zijn er informatie avonden. In november kunnen leerlingen en ouders terecht voor workshops om nader kennis te maken met de school. De Open Dag volgt dan op zaterdag 21 januari.

In het verleden waren de meeste kennismakingsactiviteiten op het UC pas in januari. "Tegenwoordig weten veel leerlingen aan het begin van groep 8 al voor welke school zij gaan kiezen", zegt Jean-Louis van der Veen, afdelingsdirecteur brugklas op het vmbo. "Die leerlingen en hun ouders zijn erg benieuwd naar die nieuwe school. Daar willen wij graag aan tegemoet komen."

Samen
De kennismakingsactiviteiten van het UC zijn gericht op leerlingen en hun ouders samen. Ook dat is anders dan anders. Van der Veen: "In vorige jaren kwamen leerlingen en ouders eigenlijk alleen maar samen naar de Open Dag . De andere activiteiten waren óf voor de kinderen, óf voor de ouders. Maar kiezen voor een nieuwe school doe je samen. Daarom willen we leerlingen en hun ouders ook samen ontvangen. Sommige activiteiten vullen we voor de kinderen en de ouders wat anders in. Zo hebben we tijdens onze informatie avonden in oktober voor de leerlingen een kennismakingstocht door de school, terwijl ouders zich kunnen laten informeren over verschillende onderwijsniveaus."

Veel variatie
Tijdens de workshops (UC Proef) in november kunnen leerlingen van groep 8 en hun ouders niet alleen horen, maar ook ervaren wat het UC te bieden heeft. Dat is inmiddels veel meer dan het traditionele klassikale onderwijs. Het vmbo biedt themaklassen Art, Bob en Tec. Alle brugklassen zijn dakpanklassen, waar leerlingen vakken op meerdere niveaus kunnen volgen. Een uitzondering is de huiskamerklas voor leerlingen die gebaat zijn bij een kleine groep. Leerlingen in alle brugklassen gaan elke dag aan de slag met een eigen laptop met digitaal lesmateriaal, om beter aan te kunnen sluiten bij verschillen in niveau of tempo.

Nieuw
Nieuw voor het schooljaar 2017-2018 is de vmbo t/havo brugklas. Daarin wordt het onderwijs uiteraard nauw afgestemd op de havo/vwo locatie op Schepenhoek. Ook op die locatie kunnen groep 8 leerlingen kennis maken met een nieuwe vorm van onderwijs: de AanZet brugklassen. In die klassen mogen leerlingen veel zelf bepalen, bijvoorbeeld op welke manier en in welk tempo zij willen werken. Onder begeleiding van een mentor leren ze zelf doelen stellen en de beste werkwijze te kiezen om die doelen te halen.
In het huidige schooljaar zijn er vier van dergelijke AanZet brugklassen gestart, naast vier 'gewone' havo/vwo brugklassen en twee gym/plusklassen. De laatste klassen zijn bedoeld voor hele slimme leerlingen die via projecten of gymnasiumonderwijs extra uitgedaagd willen worden.

De infoavonden
Maandag 17 oktober sector vmbo, Kleinveld 25, Donderdag 20 oktober sector havo/vwo, Schepenhoek 101 Aanmelden via www.udenscollege.nl vóór maandag 10 oktober.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant