Zo gaat het Foodcourt in Uden eruitzien.
Zo gaat het Foodcourt in Uden eruitzien.

Plannen Foodcourt aangepast na bezwaren

Algemeen 2.212 keer gelezen

UDEN | Het bestemmingsplan van het te realiseren Foodcourt in Uden is een nieuwe fase ingegaan. Naar aanleiding van een eerste versie van het plan kwamen er veel zienswijzen binnen. "Naar aanleiding van gesprekken over de bezwaren hebben we het plan op verschillende punten aangepast", laat wethouder René Peerenboom weten.

Op het Foodcourt openen de McDonalds, KFC, Subway en TinQ haar deuren. "Dat betekent dat er zo'n 180 nieuwe arbeidsplaatsen beschikbaar komen", aldus Peerenboom.

Bezwaren
Toch is niet iedereen blij met de komst van het Foodcourt. Naast de bezwaren tegen fastfood in zijn algemeenheid, maken ook omwonenden zich zorgen. "Uit persoonlijke gesprekken die met hen zijn gevoerd, blijkt dat deze zorgen vooral voortkomen uit onzekerheid over de toekomst", zegt Peerenboom. "Daarom willen we de omwonenden graag betrekken bij het te maken bestemmingsplan voor dit gebied. Daarvoor is ook geld opgenomen in de begroting van 2017."

Het aangepaste plan wordt eind november beoordeeld door de Raad. Peerenboom laat weten: "De bezwaren zijn vast niet helemaal van tafel geveegd, maar we zijn de omwonenden wel zoveel mogelijk tegemoet gekomen."

Aanpassingen
In het nieuwe plan is onder andere een groene zone, stil asfalt en de hoogte van de mast en de verwijsborden opgenomen. "De overlast moet beperkt worden en de omgeving moet er mooi en groen uit blijven zien", zegt Peerenboom.

Wanneer het foodcourt gerealiseerd wordt, is nog niet duidelijk. Dat is afhankelijk van de eventuele beroepen die er binnenkomen nadat de Raad het plan heeft goedgekeurd.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant