Afbeelding

Vrijwilligers ontvangen Vrijwilligerspenning 2016 van de gemeente Uden

Algemeen 958 keer gelezen

UDEN | Heel wat verenigingen en organisaties in ons land bestaan en floreren dankzij de inzet van vele vrijwilligers. Ook in de gemeente Uden is dat het geval. Reden voor het gemeentebestuur om elk jaar aan een van de vrijwilligers uit de sectoren Sport en recreatie, Kunst, cultuur en onderwijs, Sociaal-cultureel werk en Sociale en maatschappelijke zorg de Vrijwilligerspenning uit te reiken. Maandag 2 januari jl. werd de penning in een feestelijke bijeenkomst in de raadzaal door burgemeester Henk Hellegers aan de vrijwilligers Sjan van de Wetering, Inge Looij-Gruwel en Marloes van der Locht-De Vrind uitgereikt. De vierde penning wordt donderdag 5 januari uitgereikt aan Hanneke van Alphen, die maandag jl. verhinderd was.

Sjan van de Wetering is 16 jaar actief bij dansschool Amigo, een dansschool voor mensen met een beperking. Sjan zorgt op maandag- en dinsdagavond dat de muziekinstallatie klaarstaat in de dansruimte van de 'Kom-in'. Ze staat achter de bar en beheert de contante inkomsten en uitgaven. Als secretaresse van Amigo verzorgt ze de complete administratie, daarnaast maakt ze de dansschema's en ontwerpt ze de uitnodigingen voor diverse festiviteiten zoals sinterklaasavond en kerstbal, het afdansen en het slotbal. Ze danst mee met de deelnemers en verzorgt hen. Sjan: "Ik vind het gewoon leuk om met deze bijzondere doelgroep te werken. Het doet mij goed als mensen een fijne avond hebben en zij zichzelf kunnen zijn. Het doet een beetje vreemd aan hiervoor een penning te krijgen, want eigenlijk komt die toe aan alle vrijwilligers van onze vereniging."

Inge Looij-Gruwel is al 30 jaar actief bij werkgroep Skiën Gehandicapten Uden. Daarmee combineert ze haar vrijwilligerswerk met haar hobby (skiën) en zet zij haar professionele achtergrond in het begeleiden van mensen in om andere vrijwilligers te helpen. Ine: "Ik geniet ervan als ik mensen kan uitdagen hun mogelijkheden te benutten en als dat lukt geeft mij dat enorme voldoening. Het skiën bij WSG is het middel om bij de deelnemers sociale en psychologische vooruitgang te boeken. Ik zie er mensen met meer zelfrespect en stralende gezichten voor terug. Maar ook al mijn andere werkzaamheden voor WSG van het begeleiden van de deelnemers op de baan tot de verzorging bij een trainingsreis en de contacten met de ouders doe ik met veel plezier."   

Marloes van der Locht – De Vrind is betrokken bij Tafeltennisvereniging Smash '73/YOB. Zij is daar een aantal jaren bestuurslid geweest. Ze werft sponsors voor de club en leidt de PR-commissie. In 2015 heeft ze de bedrijvencompetitie tafeltennis opgericht en is zij de contactpersoon van 'Udense prominenten' die eenmaal per maand bij TTV Smash trainen. Ze is medeorganisator van de Open Udense Tafeltenniskampioenschappen. Verder organiseert zij oefenwedstrijden tegen andere verenigingen, uitstapjes met leden en de nieuwjaarsborrel. Marloes: "Vrijwilligerswerk heb ik van huis uit meegekregen. Het hoort bij mijn leven en ik zou niet zonder kunnen. Bij mij gaat het vooral om de sociale contacten, want ik ben graag onder de mensen en ik vind het leuk om mensen te enthousiasmeren."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant