HoutBrox.
HoutBrox.

Foto van vroeger: HoutBrox

Algemeen 1.828 keer gelezen

UDEN | In deze rubriek elke week een mooie foto uit het verleden. Deze week een foto van het voormalige pand van Hout-Brox

Tot ruim na de Tweede Wereldoorlog werd hotel-restaurant Bellevue in de Marktstraat uitgebaat door de weduwe van G.H. Peters. In de zaal verzorgden Harmonie De Eendracht en het Udens Mannenkoor regelmatig optredens en ook buitendorpse harmonieën en fanfares gaven hier concerten. Een grondige verbouwing was noodzakelijk voordat Hout-Brox uit Veghel hier in 1954 zijn kleding- en textielzaak kon openen. Nadat in 1965 de bouw van het nieuwe winkelpand van modehuis Bergmann en juwelier Van Os was voltooid, veranderde de zuidkant van de Marktstraat in 1969 opnieuw in een grote bouwput. Overigens zijn de genoemde zaken door een gebrek aan opvolging reeds geruime tijd uit het straatbeeld verdwenen. Op de voorgrond was de bouw van modecentrum Hout-Brox in volle gang. In 1998 werd het ultramoderne pand door een brand verwoest. Daarna werd het pand gesloopt.

De foto komt uit het boek 'Uden… "ge bent Úje nie mer!"' een uitgave van Luciën Bressers van Stichting 'Het Uden-archief van Bressers'. Het boek is voor 19,95 euro te bestellen via info@udenarchief.nl.

Heb jij ook een mooie foto van vroeger waar je ook wat informatie bij weet te vertellen? Stuur dan een mailtje naar redactie@udensweekblad.nl of bel naar 0413-74 59 90.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant