Afbeelding

Bellen met de burgemeester: "Wij willen de dorpsraad in Odiliapeel helpen"

Politiek 302 keer gelezen

UDEN | Deze week in Bellen met de burgemeester vertelt Henk Hellegers onder andere over de huldiging van de Knoergoeie Brabander, de opening van kindcentrum het Speelplein en de dorpsraad van Odiliapeel.

"De carnaval komt eraan en dat is aan alles te merken! Zaterdagmiddag kwamen de Knoergoeie Brabanders bij elkaar voor de inhuldiging van de nieuwe Knoergoeie Brabander, Rob van de Laar. Daarna hebben we een gezellig diner gehad en zijn we uiteraard naar de pronkzitting geweest. Het was weer volle bak en de zitting was weer een hele mooie met opvallend veel acts van eigen bodem. Kitty Goverde nam afscheid en dat was voor velen toch wel emotioneel."

"Ook zondag stond bij mij in het teken van de carnaval. Toen was ik aanwezig bij de kinderzitting in Volkel. Er waren ruim 200 kinderen bij aanwezig en de zitting was ontzettend leuk! Er was veel muziek en dans en De Sprong zat helemaal vol. De stemming zat er goed in, dus dat belooft wat voor de carnaval."

"Verder ben ik vrijdag bij de opening van het Kindcentrum het Speelplein geweest. Dat is het gebouw waar de scholen de Brinck en de Petteflet gevestigd zijn. We hebben al eerder het gebouw geopend, maar dat was toen samen met de kinderen. Nu hadden mensen die betrokken zijn geweest bij de bouw en andere geïnteresseerden uit Uden de gelegenheid om een kijkje te komen nemen. Binnenkort zullen we met het College ook zeker nog een bezoekje brengen, zoals we dat ook in Odiliapeel hebben gedaan. Het is een hele mooie moderne school geworden. Echt iets om trots op te zijn."

"Donderdag heb ik het project De Schoolschrijver op basisschool De Leeuwerik geopend samen met schrijfster Marlies Slegers. Een heel goed project vind ik. Er zijn nog veel mensen ongeletterd en projecten zoals deze kunnen ervoor zorgen dat kinderen toch een goede basiskennis meekrijgen. Dat kan ik alleen maar toejuichen."

"Daarnaast heb ik een bijeenkomst op het politiebureau bijgewoond over ondermijning en hoe daarmee om te gaan. Ook in onze gemeente komt het voor en het is belangrijk om daar goed mee om te gaan."

"Tot slot heb ik samen met wethouder Overmans een gesprek gehad met Theo Vullers, voorzitter van de dorpsraad in Odiliapeel. Het dagelijks bestuur stapt op, omdat de inwoners van Odiliapeel te kennen hebben gegeven dat ze aan vernieuwing en verjonging toe zijn. Helaas zijn de bestuursfuncties tot op heden nog niet ingevuld. Er blijkt weinig animo te zijn en dat is jammer, want we hebben als gemeente veel te danken aan de dorpsraad. Wij hebben aangegeven dat we Odiliapeel graag willen helpen. Bijvoorbeeld door Uden Naar de Toekomst bij de dorpsraad te betrekken."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant