Afbeelding

Bellen met de burgemeester: Hellegers doet mee met Groowt Ujes Diktee 2017

Algemeen 310 keer gelezen

UDEN | Deze week in Bellen met de burgemeester vertelt Henk Hellegers onder andere over het Groowt Ujes Diktee, een muziekproject van het Museum voor Religieuze Kunst en een overleg met de IBN en de brandweer over de nieuwe locatie.

Groowt Ujes Diktee
"Afgelopen vrijdag heb ik meegeschreven met het Groowt Ujes Diktee. Ik vind het elk jaar een erg mooie gebeurtenis. Het is goed om het dialect levend te houden, want steeds minder mensen spreken dialect en het is toch een stukje cultuur. Ik heb wel ervaren dat het als niet-ujenaar, zonder training, erg moeilijk was! Ik had behoorlijk wat fouten! Het was wel heel leuk om te doen en ontzettend knap dat er toch een aantal mensen minder dan tien fouten maakten."

Oude Muziek
"Verder ben ik bij het Museum voor Religieuze Kunst geweest. Zij deden een project over oude muziek. Daar werkten leerlingen van het Udens College, Kunst & Co en Magic of Music aan mee. Leerlingen van het Udens College die muziek in hun eindexamenpakket hebben, kregen uitleg over muziek uit de Middeleeuwen en de Renaissance. Ze kregen de uitleg door musici en via een concert. Een hele zinvolle en nuttige manier van onderwijs vind ik."

IBN en brandweer
"Ook heb ik een bezoek gebracht aan de IBN samen met de regionale brandweer. We hebben het gebouw bekeken in het kader van de nieuwbouw. Het zou mooi zijn als de brandweer en de IBN wat dingen kunnen delen zoals ruimtes en de catering. Het gebouw van de IBN leent zich prima voor de functies van de brandweer. De komende maanden gaat het overleg verder en gaan beide partijen kijken wat ze voor elkaar kunnen betekenen. Waarschijnlijk gaan ze wel wat dingen samen doen. Het volgende gesprek staat gepland in maart, dan is ook de architect erbij aanwezig."

Ondermijning
"Met de acht gemeenten van Maas & Leijgraaf hebben we driehoeksoverleg over de politie gehad. Onderwerpen die op de agenda stonden waren veiligheid en ondermijning. De belastingdienst hield een presentatie die erg interessant was. Ze lieten zien hoeveel kapitaal een drugsvondst vertegenwoordigt. Nou, je slaat echt stijl achterover als je hoort wat de onderwereld verdient met drugshandel. Dat baart grote zorgen en daar moet dan ook fors op ingezet worden. Vooral omdat er veel lijntjes tussen de onder- en de bovenwereld zijn. Foute makelaars en notarissen die de criminelen faciliteren. Dat kan echt niet."

Carnaval
"De komende week ga ik mij alvast voorbereiden op de carnaval. Uiteraard ben ik dit jaar ook weer van de partij bij heel veel verschillende activiteiten. Het belooft weer een heel mooi feest te worden."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant