Afbeelding
foto's

"Geweldige boerenbrulluft in Volkel"

Carnaval 1.371 keer gelezen

VOLKEL | Op carnavalsmoandag zijn Piet van Piet van Bert Somers en Mejet van Peter van Bert Heesakkers in het (on) echt met elkaar verbonden tijdens de ceremonie in de Pieperploats.

De dag starte met een bezoek aan de baggemert, waar het boerenbruidspaar van Volkel altijd de opening doet. Vervolgens hebben ze aan diverse spelactiviteiten meegedaan en in de kraampjes hier en daar wat gepruuft. Waarna ze weer met de speciale knoerisbus terug naar Volkel zijn gebracht naar Oosterens. Netjes gescheiden, de mannen tezamen en de vrouwen en de kinderen. 
Piet is zoals het hoort zijn toekomstige bruid op gaan halen met de Hoog kar, toch wel met een beetje knikkende knieën. Nu gaat het er toch van komen. Wel spannend om met het bruidsboeket in de hand je toekomstige bruid op te halen. Ze was blij om hem te zien, samen met al het volk om hun heen zijn ze met de hoog kar naar de Pieperploats gegaan om daar te proosten op een goede afloop. Vervolgens hebben ze genoten van een heerlijke Brabantse koffietafel zodat er alvast unne goeie bojum inzit. En dan.. dan gaat het gebeuren. Ze mochten het podium op tezamen met hun kinderen en ouders. Voordat het huwelijk gesloten kom worden kwamen er eerst nog wat protesten.. oftewel beletsels. Waarin belangrijke argumenten naar voren kwamen waarom er niet getrouwd mocht worden. De belangrijkste waren toch wel:

Dat ze beide te graag uit gaan en willen fiste en als ze getrouwd zijn is de kans groot dat ze saai worden en nergens meer naar toe willen

Dat Majet Z verpleegkundige is en dat Piet denkt dat dit voor hem bedoeld is; Zunne rug, Zunne kop, Zun been, Zunne nek etc. hij gaat misbruik maken van zo'n goei vrouwke

Dat Piet maar 4 dagen in de week werkt en dat hij daardoor niet aan klussen toekomt voor vrienden, buren en familie en kan hij zo wel genoeg geld in het laadje brengen?

Dat Piet graag de teugels in handen neemt bij zijn paarden en dit vast ook thuis zal proberen, de ambtenaar ziet dit niet als een probleem, Majet kan goed voor zichzelf opkomen

De Bildige vrouwe zijn bang dat Majet geen tijd meer heeft voor haar hobby of nog erger dat ze haar garage af zal moeten staan aan Piet

En de buurt had het maar druk met het 50 jarig bestaan, de jeugdprinses, het leveren van de Prins, en dan ook nog het boerenbruidspaar…. Ook vinden ze dat Piet een slechte  boer is, hij sluit Reintje de vos op zijn kippen en laat die ze opeten, als de boomgaard er super bij staat, doet hij er niks aan zodat de spreewen alles de week erop opeten en een wei onderhouden kan hij ook al niet.

De familie maakt zich tot slot bang dat Majet haar creativiteit als hobbydoos niet meer kwijt kan als gehuwde. En dat Piet overal handel in ziet, zo wil hij Majet verkopen voor een zak juin en een knaak… dat kan toch niet… een vrouw met zo'n mooie rondingen.. die houdt je toch voor jezelf!

De ambtenaar kan overal een goed verweer op vinden en veegt alles zo van tafel, waarna er getrouwd kan worden. Stan hun achterkleinkind komt met het kussentje en de trouwringen en er wordt volmondig JA gezegd.  Daarna heeft iedereen genoten van een grote receptie me unne kromme erum en daarna barste er een ouwverwetste bruiloft los.

Ook werd er tussendoor nog aandacht besteed aan het afscheid van Martien van Tiel, die 12,5 jaar als lid van boerenbruiloft commissie afscheid nam. Die werd eerst samen met zijn vrouw Marijke gehuldigd en bedankt, waarna hij op spectaculaire manier weggetoverd werd.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant