Afbeelding

Vliegbasis Volkel biedt buren een dansrijke avond aan

Algemeen 853 keer gelezen

VOLKEL | Vliegbasis Volkel is sterk verweven met de provincie Noord-Brabant. De basis heeft een goede relatie met haar naaste buren en met omliggende gemeenten en is daarnaast een grote werkgever in de regio. De Commandant vliegbasis Volkel wil de goede relatie met de omgeving onderstrepen. Dat doet hij onder andere door onze buren een concert aan te bieden van het Orkest van de Koninklijke Luchtmacht op vrijdag 16 juni in Zeeland onder de naam Vrijthof Vrijdag. Deze vrijdag is onderdeel van een tweedaags event, Zinderend Zeelandia, van muziekvereniging Zeelandia.

Wij beschermen wat ons Nederlanders dierbaar is. We strijden voor een wereld waarin mensen in vrijheid en veiligheid kunnen leven. Omdat we er van overtuigd zijn dat ieder mens dat verdient. Dat is onze missie en daarvoor gaan we op missie. We zijn gewone mensen. Maar als het er op aankomt, riskeren we desnoods ons leven. Nederland is onze basis. Ons land zullen we altijd verdedigen. Het is goed voor ons koninkrijk, als andere landen stabiel zijn. Daarom werken wij in Nederland maar ook ver over de grens aan vrede, vrijheid en veiligheid. Onze vrijheid begint immers bij die van een ander.

Een ander geluid
Wij zijn ons bewust van het feit dat het trainen voor onze taken en uitzendingen met F-16's het nodige geluid met zich mee brengt. Aanstaande vrijdag biedt de Commandant vliegbasis Volkel u een ander luchtmacht geluid, namelijk dat van Het Orkest van de Koninklijke Luchtmacht. De avond maakt onderdeel uit van het 125-jarige bestaan van muziekvereniging Zeelandia. Onder de titel Zinderend Zeelandia worden midden in het dorp in de open lucht twee muzikale avonden van allure gepresenteerd. Het terrein naast sporthal de Hekel wordt hiervoor omgetoverd tot een heus festivalterrein.

Orkest van de Koninklijke Luchtmacht
Vrijthof Vrijdag. Een avond die qua sfeer veel gelijkenis moet vertonen met een concert van André Rieu op het Vrijthof. Deze ambiance gecombineerd met de muzikale bijdrage van het Orkest van de Koninklijke Luchtmacht zal een magische avond opleveren.
Bovendien speelt het orkest haar splinternieuwe programma DANCE: 41 blazers, een zevenkoppige ritmesectie en vocalisten spelen en zingen nummers van onder meer Beyoncé, Armin van Buuren, Snarky Puppy, een ode aan Prince en David Bowie en nog veel meer nieuws. Lichteffecten en videobeelden op de grote LED-wall maken de show compleet. Het Orkest van de Koninklijke Luchtmacht: hightech, soulvol en messcherp.

Kaartenverkoop
Kaarten voor Vrijthof Vrijdag zijn verkrijgbaar via www.muziekvereniging-zeelandia.nl of bij Jumbo Eijsermans, Tonny Willemsen en Van de Walle Wellness.

Standaard tickets kosten 15 euro. Het dinerarrangement is 85 euro inclusief drank. Via Sponsoren, Rabobank en Vriendenkring Zeelandia zijn kortingsacties actief. Het diner start om 19.30 uur, het concert begint om 21.00 uur. Het concert op de Zinderende Zaterdag start om 20.30 uur, terrein open vanaf 19.30 uur. De entree is dan gratis.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant