Afbeelding

Bellen met de burgemeester: Hellegers schrijft nieuw boek over Vluchtoord

Algemeen 331 keer gelezen

UDEN | Deze week in Bellen met de burgemeester vertelt Henk Hellegers over een bijzondere uitvoering van de Osse Opera in samenwerking met Viva La Musica, een nieuwe boek over Vluchtoord en het suikerfeest in de Yildirim Beyazit Moskee.

"Afgelopen weekend ben ik samen met de Osse wethouder Annemieke van de Ven aanwezig geweest bij een uitvoering van de Osse Opera in samenwerking met de Udense vereniging Viva La Musica. De Osse Opera bestaat 85 jaar en in het kader daarvan werd het concert gegeven. Niemand minder dan Marco Bakker gaf als solist zijn medewerking. Het was een bijzondere voorstelling. Het was in Oss, maar door de medewerking van Viva la Musica waren er ook veel Udenaren aanwezig. Viva La Musica heeft mij ook verteld dat zij nadenken over een opera in het kader van honderd jaar Turnhout aankomend jaar."

"Voortbordurend daarop heb ik met de werkgroep Vluchtoord rond de tafel gezet. We hebben het gehad over de plannen die zij hebben in het kader van honderd jaar Vluchtoord. Zo wordt er onder andere gewerkt aan een openluchtspel, maar ook een nieuw boek. Ik ben gevraagd om mee te schrijven aan dat boek en dat doe ik erg graag. Ik heb al eerder een boek over dit onderwerp geschreven, maar dit nieuwe boek zal meer gaan over de verhalen en sfeerbeelden van die tijd. Vrijdag ben ik samen met Schepen Frans Schrauwen op bezoek geweest bij Martha Gotink in het Belgische Essen. Zij is precies honderd jaar oud en is geboren in Vluchtoord. Ze herinnert zich niet veel, want ze was ontzettend jong, maar het is toch bijzonder om zo iemand te ontmoeten."

"Daarnaast was ik afgelopen vrijdag bij IBN in Uden aanwezig bij een bijeenkomst van Agrifood Capital, waarbij ruim honderd agrariërs een petitie aanboden omdat zij het niet eens zijn met een aantal nieuwe duurzame maatregelen. Volgens de boeren zijn vooral de jonge ondernemers er de dupe van. Wij hebben zeker begrip voor de standpunten van deze mensen, maar bij een nieuw beleid horen nieuwe maatregelen. Bovendien kunnen wij er niet veel aan doen, de besluitvorming ligt bij de provincie."

"Ook ben ik bij Bedir geweest om de school te feliciteren met het 25-jarig bestaan."

"Deze week was ook het Suikerfeest, de afsluiting van de Ramadan. Ik heb het feest gezellig meegevierd in de Yildirim Beyazit Moskee in Uden. Zij hadden overigens ook de hele buurt uitgenodigd. Heel goed om de deuren open te zetten; vooral in deze tijd."

"Tot slot was er een raadsbijeenkomst over burgerparticipatie. Dat in het kader van een project van het BZK. Uden is een van de tien gemeenten in Nederland die meedoet aan dit project. Doel is om meer inzicht te krijgen in de kansen en mogelijkheden tijdens de gemeenteraadsverkiezingen."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant