Afbeelding

Foto van vroeger: zo zag de kermis eruit

Algemeen 2.590 keer gelezen

UDEN | In deze rubriek elke week een mooie foto uit het verleden. Deze week heel toepasselijk een foto van de kermis van vroeger.

Al decennia lang staat in de derde week van juli een kermis op de Markt in Uden. In vroegere jaren, toen de kermis nog in augustus plaatsvond, vermaakten mensen zich vooral in de mallemolen, de schommels, het Lunapark (de Shimmy) of bij de schietsalon, de Dikke Dame of de waarzegster. Langzamerhand kwamen daar attracties bij zoals de rups, de botsauto's en de vliegtuigjes. Voor de inwendige mens waren er toen ook al oliebollen en kaneelstokken te koop. Bertus van Gemert veranderde tijdens de kermisdagen zijn groentewinkeltje in een viszaak waar malse haringen en gerookte palingen lagen uitgestald.

De foto komt uit het boek 'Uden… "ge bent Úje nie mer!"' een uitgave van Luciën Bressers van Stichting 'Het Uden-archief van Bressers'. Het boek is voor 19,95 euro te bestellen via info@udenarchief.nl.

Tips
Heb jij ook een mooie foto van vroeger waar je ook nog eens wat informatie bij weet te vertellen? Stuur dan een mailtje naar redactie@udensweekblad.nl of bel naar 0413-74 59 90.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant