Langlaufvereniging Bedaf.
Langlaufvereniging Bedaf.

Opa- en omadag bij Bedaf

Algemeen 728 keer gelezen

UDEN | Een sport- en speldag voor de hele familie wordt op zondag 1 oktober gehouden bij langlaufvereniging Bedaf in Uden. Ontvangst om 10.00 uur met Rock Rendier, koffie, limonade en iets lekkers, dan instructie Langlaufen en voor de (kleine) fanatiekelingen een wedstrijdje. Natuurlijk is het gaaf als er ook mensen zijn die aanmoedigen, dus kom mee.

Voor de lunch een broodje knak of kaas en dan is er een instructie Cross skate (langlaufen op wielen) op de weg en Biatlon, maar ook de familiezin is hilarisch. Voor een rust momentje is er een terras en voor de kleintjes een kleurplaat of de megapuzzel. Voor wie nog wil: nog meer langlaufen, we sluiten de dag af met pannenkoeken eten rond 15.30 uur.
Deelname voor volwassenen kost 5 euro en kinderen betalen 3 euro. Dat is inclusief materiaalgebruik. Langlaufschoenen vanaf maat 27 tot en met 48. Graag opgeven via olgadebruine@gmail.com verzoek; vermeld je naam, voornaam, leeftijd, e-mailadres en schoenmaat. Handschoenen en extra sokken meenemen is gewenst.
Langlaufvereniging bestaat al ruim 35 jaar en de locatie is aan de voet van de Bedafse Bergen aan de Schansweg (3a) in Uden. "We hebben een eigen locatie met 1000 meter kunststof loipes en een enorm groot zand gebied waar we gebruik van maken. We zijn een actieve vereniging met leden van jong tot oud, want langlaufen is de gezondste sport die er is je kan het tot zeer hoge leeftijd blijven doen. Wij verzorgen dagelijks trainingen, workshops en aparte lessen; in langlaufen, rolskiën, cross skaten, Nordic walking, sportief wandelen, krachttraining, wedstrijdtraining", aldus een woordvoerder van de vereniging. "Maar wij organiseren ook leuke wandelingen, fietstochten, rolski en cross skatetochten en natuurlijk ook een winterreis om eens lekker in de echte sneeuw onze geleerde langlauftechniek in de praktijk te gaan brengen. Verder in het winterseizoen gaan er groepjes naar de sneeuw of doen mee aan leuke langlauftochtjes en zelfs wedstrijden."
Op zaterdag 18 november is er een winterwandeling onder leiding van een instructeur in het mooie Slabroek. Maar 18 november is er ook een landelijke langlaufwedstrijd "De Holland Cup" op Bedaf. Voor iedere Nederlander die kan langlaufen een leuke ervaring om mee te doen. Open inschrijving.
Meer info op www.bedaf.nu.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant