Afbeelding

Zorghotel Udens Duyn opent feestelijk nieuwe verdieping

Algemeen 3.074 keer gelezen

UDEN | Udens Duyn kent u als prachtige plek waar mensen kunnen herstellen na een operatie of tijdelijk zorg ontvangen totdat zorg thuis weer mogelijk is. Een weekendje genieten in de natuur met zorg binnen handbereik is ook mogelijk. Binnenkort wordt er een nieuwe revalidatieafdeling geopend, tijd voor een feestje!

De derde en vierde verdieping van hotel Udens Duyn zijn compleet vernieuwd. Gasten werken er aan hun herstel met professionele zorgverleners van BrabantZorg in de luxe van een hotel. "We hebben heel bewust gekeken hoe we revalideren plezieriger kunnen maken. Als mensen in een fijne sfeer verblijven, knappen ze sneller op", vertelt Corina van de Ven, manager zorgexpertise BrabantZorg. Vrijdag 22 september is de officiële opening van de derde en vierde verdieping voor genodigden. "We gaan iets doen dat in het teken staat van beweging. Wat precies, dat houden we nog even geheim", vertelt Van de Ven.

De twee nieuwe verdiepingen zijn ingericht voor mensen die een meer complexe zorgvraag hebben. "Voorheen konden mensen hier al revalideren na bijvoorbeeld een operatie in het ziekenhuis. Nu hebben we ook de complexere zorg toegevoegd. Denk aan mensen die een herseninfarct hebben gehad of mensen met meervoudige problematiek. Ons aanbod is nu completer", vertelt Van de Ven.

In het hotel hangt absoluut een prettige sfeer. De kamers zijn stijlvol ingericht en indien nodig zijn er alle nodige hulpmiddelen aanwezig. Manager van Udens Duyn, Marco Brisko vertelt: "Ook mensen zonder zorgvraag zijn hier van harte welkom. Dan zorgen we dat zij een kamer krijgen zonder tillift of douchestoeltje. Zij zullen nauwelijks merken dat ze in een zorghotel verblijven. Voor onze gasten die wel hulpmiddelen nodig hebben, zijn die volop aanwezig. Elke kamer wordt op de gast afgestemd."

Nelly Gloudermans (77) verbleef in totaal tien weken in hotel Udens Duyn. Vorig jaar januari herstelde ze van een operatie waarin ze een nieuwe knie kreeg en afgelopen zomer kreeg ze een nieuwe heup. "De zorg en service is hier niet honderd, maar tweehonderd procent!", zegt ze vastberaden. "Ja, het is hier heel goed toeven. Ik bedoel, herstellen na een operatie is natuurlijk niet iets dat je voor je plezier doet, maar ik heb hier een prettige tijd gehad."

Hoe een dag er voor haar uitzag? "Nou, 's morgens werd ik uit bed geholpen en kreeg ik hulp met wassen, douchen en aankleden. Vervolgens ging ik beneden ontbijten. Heerlijk eten! Daarna kreeg ik fysiotherapie en vervolgens was het weer tijd voor de lunch. 's Middags opnieuw fysiotherapie en 's avonds was het weer tijd voor een heerlijk diner. Ik kreeg ook veel bezoek, maar mijn therapie ging altijd voor." Van de Ven vult haar aan: "Zorg is altijd de hoofdmoot hier. Naast de verpleegkundigen en verzorgenden die 24 uur per dag zorg bieden werken in het hotel ook behandelaren met herstel- en revalidatiekennis en de specialist ouderengeneeskunde.

Anouk Tiggeler werkt als gastvrouw in Udens Duyn. Ze heeft het hotel zien veranderen van een kleinschalige accommodatie tot wat het nu is. "Er is heel veel veranderd, allemaal in positieve zin. Het is moderner en luxer geworden. We kunnen nu een heel uitgebreid pakket aanbieden. Mensen kunnen hier verblijven na een ziekenhuisopname voor bijvoorbeeld een beenbreuk. Als je alleen woont, is het namelijk wel fijn om nog een overbrugging te hebben tussen het ziekenhuis en thuis. Ook mensen die hier tijdelijk verblijven om de mantelzorger te ontlasten verblijven hier. Of je nu een lichte zorgvraag, complexe zorgvraag of geen zorgvraag hebt, iedereen kan hier terecht."

Behalve gedreven werknemers zijn er ook veel vrijwilligers actief in Udens Duyn. Om even een wandelingetje te maken met de gasten, een leuke activiteit te verzorgen of een spelletje te spelen. Het 'zelf doen' staat centraal. Gasten werken samen met de zorgprofessionals aan hun herstel om thuis zo zelfstandig mogelijk de draad weer op te pakken. "Mensen moeten het vertrouwen krijgen dat ze thuis weer zelfstandig kunnen wonen. Dat vertrouwen geven wij onze gasten", vertelt manager Brisko.

Zodra mensen uitchecken worden ze absoluut niet aan hun lot over gelaten. "Ook daarna krijgen mensen nog gewoon zorg vanuit BrabantZorg", vertelt Van de Ven. Gloudermans kan dat beamen. "Ja, ook nu word ik nog heel goed geholpen. Niets dan lof voor Udens Duyn", sluit ze af met een glimlach.

Voor meer informatie kijk op de website: www.zorghoteludensduyn.nl.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant