Afbeelding

"Kinderen mogen en kunnen zijn wie ze zijn bij de Truckrun"

Algemeen 850 keer gelezen

UDEN | De Udense Truckrun wordt zondag 24 september weer gehouden. De kinderen van Tjar doen al een aantal jaar met heel veel plezier mee met de truckrun. Moeder Tjar vertelt over haar ervaringen:

"Sinds een aantal jaren mogen onze kinderen Timmy en Casey meedoen met de Truckrun. Zij zijn bekend met meervoudige beperkingen. Elke jaar weer kijken zij hier met gezonde spanning naar uit. De spanning bouwt op en wordt extra hevig in het weekend. Ze moeten vroeg naar bed want de volgende dag moeten ze er weer erg vroeg uit. De wekker gaat... Snel wat eten, drinken en omkleden. De spullen liggen allemaal al klaar en we gaan op pad naar Van Grinsven te Schaijk. Eenmaal daar aangekomen worden we zeer enthousiast ontvangen door de chauffeurs met een bekertje chocomelk en koffie. Ze krijgen daar al volop aandacht. Nog even het een en ander doorspreken en dan nog snel even naar de wc. Intussen wordt de rolstoel van Timmy op professioneel wijze achterop de truck vastgebonden. We moeten er erg om lachen zoals het eruit ziet. De kids zitten gereed en de mannen rijden aan naar Uden waar ze allemaal verzamelen.

Ze worden aangemeld, krijgen hun bandjes en gaan met de truck op hun plekje staan. Daar krijgen ze altijd weer een zeer goed gevulde goodiebag met leuke en lekkere dingen erin door al die sponsoren. Wat zijn de kinderen toch gek op die stoere mannen. Bij hun mogen en kunnen ze zijn wie ze zijn. Wij (papa,mama en een maatje) nemen afscheid en laten ze met volste vertrouwen achter bij de heren, wetende hoe goed ze voor hun zullen zijn. Wij staan langs de weg en zwaaien op ons best; genietend van de blije en trotse snoetjes! We haasten ons snel naar de volgende plek. Wij rijden met de stoet mee vooruit om op in totaal 4 plekken hun te kunnen begroeten. Wat een feest, je ziet ze zoeken, waar zullen ze nu weer staan?

De tussenstop komt er aan bij de Sligro. Een geweldig bedrijf die van alles gesponsord heeft om het daar leuk en lekker te maken, een heuse aanvulling op de geweldige dag. Mama heeft een bandje gekregen en gaat mee naar binnen om te helpen met de kinderen. Daarna nemen de heren het weer over en gaan ze genieten van een overheerlijke lunch en de activiteiten die buiten klaarstaan. Het is warm en krijgen er nog een heerlijk verkoelend ijsje in hun hand. Wij nemen dan weer afscheid om naar het volgende punt te gaan. Hier gaan wij zelf nog even wat eten en drinken in afwachting op de stoet. Standaard bij het eetcafé in Gemert aan het plein.

Hierna is nog 1 stop en dan is het snel naar Uden waar we gestart waren. Daar worden ze weer ontvangen met swingende muziek, een frietje met een snack en een ijsje. We drinken nog wat en zien dat ze voort erg moe zijn. Je kan nog meedoen met de disco maar voor hun is het nu genoeg geweest. Ze krijgen nog een mooie foto die aan het begin van de dag tijdens het wachten gemaakt was als herinnering om mee te nemen.

Voldaan en moe van alle indrukken vertrekken wij naar huis en ploffen ze vol tevredenheid neer in hun bed. Nog even krijgen we van beiden in ons oor gefluisterd, "Nu duurt het weer een heel jaar he, dat is jammer. Ik mis de truckrun".

Namens Timmy en Casey en ons bedanken wij de organisatie, vrijwilligers, chauffeurs en alle sponsoren die dit samen tot een onvergetelijke dag te maken. Diepe respect hoe dit elke keer weer geregeld wordt. Even voelen zij zich bijzonder en speciaal, even niet anders en piekerend. Maar juist veel plezier.. En wij .. wij genieten eens te meer van die geweldige uitdrukkingen en verhalen.. oja en de vele foto's uiteraard. Even geen, tot geen zorgen, voor en om de kinderen maar juist volop genieten van ze. Hoop dat ieder nog jaren mag genieten van deze dag. Petje af!"

Tjar (mama van Timmy en Casey)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant