Het St. Caeciliakoor tijdens de repetitie.
Het St. Caeciliakoor tijdens de repetitie.

Eerste eucharistieviering pastoor John van de Laar

Algemeen 1.121 keer gelezen

UDEN | De eerste eucharistieviering van pastoor John van de Laar in de Sint Petruskerk is op zondag 24 september om 10.30 uur.

John van de Laar volgt Theo van Osch op. Die laatste is naar Frankrijk vertrokken om te kijken of hij daar als kluizenaar kan leven.

St.Caeciliakoor
Het St.Caeciliakoor zal deze viering opluisteren met de Paus Joannesmis van componist Jan Vermulst. Als organist en kapelmeester was Vermulst jarenlang verbonden aan de voormalige Onze Lieve Vrouwekerk in Helmond. De repetities voor deze speciale viering zijn in volle gang en het belooft een gedenkwaardige viering te worden. Tijdens de offerande en de communie worden door het koor vierstemmig liederen ten gehore gebracht. Na de viering is er gelegenheid om persoonlijk kennis te maken met pastoor John van de Laar in het Parochiecentrum. Een mooi moment voor de parochianen om van deze gelegenheid gebruik te maken. Iedereen is van harte welkom.

Marcus de Haard dirigeert ook het rouwkoor van de Petruskerk met Jan de Laat aan het orgel. Liederen die gezongen worden tijdens een uitvaart brengen altijd een bijzondere sfeer met zich mee. De families van de overledenen waarderen de gezangen altijd zeer en het biedt ze naast alle verdriet ook troost. Het rouwkoor (en in mindere mate wordt er ook gezongen bij een huwelijk) repeteert elke twee weken op dinsdagmiddag van 14.00 tot 15.30 uur.

Inmiddels is ook de korte cursus Gregoriaans van Koorschool Uden door De Haard van start gegaan. Een mooie opfriscursus voor de geoefende zangers en voor een aantal zangers een eerste kennismaking met de Gregoriaanse muziek. Voor het tweede deel van de cursus op dinsdag 26 september a.s. om 18.45 uur in het Parochiecentrum tegenover de kerk zijn nog enkele plaatsen beschikbaar.

Aanmelden voor het St.Caeciliakoor en voor het rouwkoor kan bij St. Caeciliakoor Uden: tinekevangorp@ziggo.nl of Koorschool Uden: muziek@parochiesintpetrus.nl.


Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant