Gijs de Louw.
Gijs de Louw.

Presentatie Gijs de Louw over 50 jaar popcultuur, 50 jaar De Pul

Algemeen 693 keer gelezen

UDEN | Bibliotheek Uden heeft op maandag 25 september Gijs de Louw, voormalig directeur én programmaregisseur van De Pul, te gast in het kader van KennisMakers. De Louw geeft in het leescafé van de bibliotheek een presentatie over 50 jaar popcultuur en 50 jaar De Pul.

De Pul is een van de oudste poppodia van Nederland. Volgend jaar bestaat de Pul 50 jaar en dat gaan ze uitgebreid vieren. De presentatie van Gijs de Louw op maandag 25 september zit vol met anekdotes over 50 jaar De Pul en popcultuur in Nederland, maar heeft ook een serieus randje. Hoe ziet de popmuziek er in de toekomst uit? Bestaat deze dan nog wel? En wat zegt dat over de rest van onze cultuur? Gijs de Louw (37) is sinds mei 2017 directeur van Stichting Compass Uden / De Pul. De Louw werkte eerder ruim vijftien jaar als programmeur bij De Pul. In deze jaren heeft hij bands zien komen en gaan, de ondergang van de CD meegemaakt en de opkomst gezien van de festivals. De presentatie is onderdeel van het KennisMakers project van de Noord Oost Brabantse Bibliotheken. Hiermee wil de bibliotheek mensen met elkaar verbinden door het uitwisselen van kennis te stimuleren. Door middel van co-creatie worden verbindingen gelegd tussen mensen, de bibliotheek en de collectie. Door de bijzondere manier van samenwerken stelt de bibliotheek uiteenlopende kennis ter beschikking aan een breed publiek.
De presentatie is op maandag 25 september om 20.00 uur in Bibliotheek Uden. Toegang is gratis, graag vooraf aanmelden via contactuden@nobb.nl of in de bibliotheek.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant