Afbeelding
Foto: Ties van Dooren

"Drie procent koopkrachtvergroting voor inwoners Uden"

Algemeen 876 keer gelezen

UDEN | Het college van Burgemeester en Wethouders presenteerden dinsdag de Programmabegroting 2018-2012. "Het ziet er positief uit", aldus wethouder René Peerenboom. "De inwoners van Uden kunnen rekenen op een koopkrachtstijging van maar liefst 3 procent."

Het is de laatste begroting waarin het coalitieprogramma "Samen voor een vitaal Uden!" centraal staat, want in maart 2018 zijn de verkiezingen voor een nieuwe gemeenteraad.

16 miljoen
Voor 2018 is er 16 miljoen voor nieuwe investeringen gereserveerd. Peerenboom: "Er is gelukkig weer veel mogelijk voor onze gemeente. Zo wordt de turborotonde bij de A50-afrit Uden Noord aangepakt, evenals de herinrichting van Park Moleneind, inclusief verhuizing van de Red Sox. Er is structureel geld beschikbaar voor de uitvoering van het nieuwe armoedebeleid en de herinvoering van de starterslening. Ook hebben we middelen gereserveerd om de renovatie van wegen en bijvoorbeeld riolering meerjarig te bekostigen. Een andere in het oog springende investering is nieuwbouw voor onderwijs, sport, kinderopvang, peuterspeelzaal en ontmoetingsplein in Uden Oost. Daar is 6,7 miljoen euro voor uitgetrokken."

Udenaren konden zelf offertes indienen. Een aantal daarvan worden gerealiseerd. Voorbeelden daarvan zijn het toegankelijk maken van speeltuin De Wiebert voor kinderen met een beperking, de aanleg van een rolstoelroute in de bossen van Odiliapeel en Enjoy65, waarbij 65-plussers op een laagdrempelige wijze kennis kunnen maken met activiteiten in het centrum van Uden.

Inspraakavond
De gemeenteraad houdt op donderdag 26 oktober een inspraakavond voor inwoners; om 19.30 uur in het gemeentehuis.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant