Koor Jaïr.
Koor Jaïr.

Koor Jaïr bestaat 50 jaar en geeft jubileumconcert

Algemeen 734 keer gelezen

ODILIAPEEL | Koor Jaïr bestaat vijftig jaar en geeft op zondag 29 oktober van 14.00 tot 17.00 uur een jubileumconcert in zaal De Buurman, Oudedijk 38 in Odiliapeel. Er zijn gastoptredens van koor Decibel uit Zeeland en de band Irish Koffie uit Uden.

De naam van koor Jaïr is ontleend aan de naam van een Braziliaanse jongen die destijds deel uit maakte van een onderwijsproject dat ondersteund werd door het koor. In augustus 1967 werd koor Jaïr opgericht als tienerkoor om, eens in de maand, de mis met eigentijdse gezangen op te luisteren. Het koor werd begeleid door een combo. In de loop der tijden is het repertoire veranderd en is het koor uitgegroeid tot het huidige koor Jaïr. Het opluisteren van de missen is op de achtergrond geraakt. Daarvoor in de plaats worden jaarlijks diverse optredens gepland. Omdat zoveel trouwe leden geen afscheid konden nemen, kun je nu niet meer spreken van een jongerenkoor. De gemiddelde leeftijd ligt inmiddels beduidend hoger. "Maar leeftijd speelt bij ons geen enkele rol!", aldus de leden.
Jaïr bestaat nu uit een groep zangers en zangeressen die al tientallen jaren meerstemmige, eigentijdse muziek ten gehore brengt, variërend van Boudewijn de Groot, de Beatles tot U2. Ook film- en musical muziek staan op het repertoire. Dit alles onder de bezielende leiding van Ilse Lunenburg. Tijdens optredens worden ze al jarenlang deskundig begeleid door pianist Michel van Rijn en drummer Dion van Lankveld.
Tijdens het jubileumconcert de 29e is publiek vanaf 13.00 uur welkom. Tijdens de pauze is er een loterij met aantrekkelijke prijzen, beschikbaar gesteld door de sponsoren.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant