Afbeelding

Hokazo: geef gedumpte jonge katten nieuwe kans"

Algemeen 377 keer gelezen

UDEN | Deze week in het nieuws van Hokazo roept het dierenopvangcentrum op om jonge katjes een nieuwe kans te geven. Daarnaast stellen Diz en Doddi, de asieldieren van de week, zich voor.

Er wonen veel bange katjes bij Dierenopvangcentrum Hokazo. Veel van de volwassen angsthaasjes zijn op gruwelijke wijze gedumpt. De jongere exemplaartjes zijn buiten geboren en hebben in de eerste weken van hun leven geen (positief) contact met mensen gehad. Hun gebrek aan vertrouwen is dan ook niet vreemd. Helaas worden ze om die reden wel door de meeste mensen genegeerd. Terwijl ze zo hard een warm thuis nodig hebben.

"Het enige wat ze vragen is een beetje geduld en begrip. Dan veranderen ook zij in een geweldig maatje. Voor andere katten zijn ze dat overigens al. Dus als je een vriendje zoekt voor je eigen viervoeter, denk dan ook eens aan een angsthaasje!", aldus Hokazo.

Asieldier van de week
Diz en Doddi zijn twee van die jongere exemplaartjes. Geboren in april en buiten gevonden met hun moeder en zusje. Zij hebben al een huisje gevonden, nu de twee broertjes nog. Diz, met het meeste wit, is de dapperste van de twee. Als je hem rustig benaderd, kan hij al geaaid worden. Met veel liefde en geduld gaat dat moment er bij Doddi ook komen. Echt heel bang zijn ze namelijk niet, ze zijn eerder verlegen.

De twee katten staan ook op www.dierenasiels.com en www.facebook.com/hokazo.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant