Afbeelding

Bellen met de burgemeester: Hellegers ambassadeur Samenloop voor Hoop

Algemeen 379 keer gelezen

UDEN | Deze week in Bellen met de burgemeester vertelt Henk Hellegers onder andere over zijn ambassadeurschap voor de Samenloop voor Hoop, de kinderkookwedstrijd Keukenbazen en de opening van de Nationale Archeologiedagen waarbij Uden in de spotlights stond.

"Maandag heb ik een gesprek gehad met de organisatie van de Udense Samenloop voor Hoop. Dit evenement wordt op 22 en 23 september 2018 voor het eerst in Uden gehouden. Er wordt dan geld opgehaald voor kankerbestrijding. Verschillende omliggende plaatsen houden de Samenloop voor Hoop al. Mooi dat het evenement nu ook in Uden wordt gehouden. De organisatie heeft mij gevraagd of ik ambassadeur wil worden. Daar heb ik natuurlijk volmondig 'ja' op geantwoord. Een prachtig initiatief!"

"Woensdagavond was ik in het provinciehuis voor de uitreiking van de prijzen van de kookwedstrijd voor kinderen: Keukenbazen. De kinderen hebben zaterdag onder leiding van professionele koks laten zien wat ze in huis hebben. Ook twee Udense leerlingen van basisschool De Cirkel deden mee. Zij maakten een overheerlijke preitaart, maar vielen helaas niet in de prijzen. Twee kinderen uit Sint Anthonis gingen er met de hoofdprijs vandoor. Dit evenement werd gehouden in het kader van Agrifood Capital. Donderdag ben ik ook nog bij een bijeenkomst in Helvoirt geweest. Daar hebben we gesproken over de toekomst van dit evenement in Noord-Oost-Brabant."

"Verder was ik afgelopen weekend aanwezig bij het Koningsschieten van de gildes Sint Lucia en Sint Barbara in Uden. Traditiegetrouw heb ik het eerste schot gelost. Het was er een prachtige dag voor! Na een uur was de winnaar al bekend; Niels Swinkels mag zich twee jaar lang koning van het gilde noemen."

"Zondag ben ik ook nog op bezoek geweest bij Meneer Langens. Hij werd honderd jaar en vierde dat samen met zijn tien kinderen in Sint Jan. We hebben samen een boom geplant, dat doen ze bij Sint Jan altijd als er iemand honderd jaar wordt. Meneer Langens is vroeger hoofdonderwijzer geweest. Hij is nog steeds heel vitaal en kan prachtig vertellen over vroeger."

"Deze week was ook de aftrap van de Nationale Archeologiedagen bij het Museum voor Religieuze Kunst. Uden stond even in de spotlights, want vondsten die vorig jaar gevonden zijn bij de Schepersweg werden nu tentoongesteld."

"Tot slot hebben we een overleg met COVM gehad op de Vliegbasis in Volkel. Dat wordt twee keer per jaar gedaan. Daar bleek dat het aantal klachten van geluidsoverlast dit jaar wat hoger ligt dan anders. We denken dat dit te wijten is aan het avondvliegen. Overigens wel opvallend, de meeste klachten komen uit omliggende gemeenten en niet uit de gemeente Uden. Ik denk dat de mensen hier er wel aan gewend zijn."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant