Blauwrijk.
Blauwrijk.

Blauwrijk heeft op zondag 22 oktober een open dag

Algemeen 876 keer gelezen

UDEN | Er is een open dag op landgoed Blauwrijk op zondag 22 oktober van 10.00 tot 19.00 uur. Kom kijken wat er op Blauwrijk allemaal te kijken, proeven en beleven is.

Tijdens de open dag is er een diversiteit aan workshops en lezingen van mensen die op Blauwrijk workshops aanbieden en die de principes van 'de blauwe zones' uitdragen. De blauwe zones zijn oorspronkelijk beschreven door Dan Buettner van National Geographic. In die gebieden zijn mensen vitaler, gelukkiger en leven ze langer dan waar dan ook ter wereld. Het gaat om Sardinië (Italië), Okinawa (Japan), Loma Linda (Californië), Nicoya (Costa Rica) en Ikaria (Griekenland). Onderzoek wees uit dat er negen overeenkomsten zijn tussen deze, meestal betrekkelijk geïsoleerde gebieden. Die overeenkomsten hebben allemaal te maken met gezond leven en eten, sterke sociale verbondenheid, voldoende rust enzovoorts. "Hier bij Blauwrijk hebben we allemaal dezelfde passie voor een gezond en duurzaam leven. Met dat als basis zijn we programma's op gaan zetten. Stuk voor stuk innovatieve activiteiten op het gebied van voeding, bewustzijn en beweging, die een positieve bijdrage leveren aan de gezondheid van mensen. Ons doel? Wij willen de zesde blauwe zone worden", vertelt een van de initiatiefnemers Catherine Megens eerder tegen deze krant.

Geschiedenis
In 2014 zijn de twee sociale ondernemers en initiatiefnemers van Blauwrijk, Catherine Megens en Cessy Paardekooper, met hun passie voor gezond leven de uitdaging aangegaan om innovatieve activiteiten te ontwikkelen die een positieve bijdrage leveren aan de gezondheid van mensen. Zij willen met Blauwrijk een kennis- en trainingscentrum zijn voor een gezonde levensstijl door bewustzijn te vergroten met als speerpunten beweging, voeding, mindfulness/stressvermindering. Zij bieden, in samenwerking met verschillende partners, allemaal specialisten en experts op hun eigen vakgebied, allerlei programma's aan die helpen en ondersteunen om vitaal ouder te worden zoals in de zogenaamde Blue Zones' in de wereld.

Open dag
Tijdens de open dag wordt er meer uitleg gegeven over de blauwe zones. Daarnaast kunnen mensen proeven van gezonde biologische maaltijden en kookworkshops volgen in de keuken. De boerderij heeft een gloednieuwe groepsruimte en de deuren daarvan staan tijdens de open dag ook wagenwijd open. De volgende workshops zullen gratis te bezoeken zijn: bootcamp met Edwin, keer diabetes2 om, herstel na kanker, sap vasten, blauwe zones wandelroute, verkracht en verbindende communicatie, Chi Neng Qigong, familieopstellingen, begeleiding hoogsensitieve moeders, zweethut en rouwverwerking. De dag wordt afgesloten met een vuurloop. "Je hoeft niet mee te doen om de ervaring mee te krijgen. Je mag komen kijken en de mensen aanmoedigen. Wil je mee doen? Dan kun je je aanmelden op de dag zelf via een e-mail. Zorg dat je om 16.00 uur aanwezig bent. Dan wordt er gestart met een djembeeworkshop om energie in je lijf te krijgen", laat Blauwrijk weten.

Het complete programma van de dag is te vinden op de website www.blauwrijk.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant