Een dubbele regenboog bij het Heemhuis.
Een dubbele regenboog bij het Heemhuis.

Presentatie van Ton Cruijsen over 'de rusteloze atmosfeer'

Algemeen 637 keer gelezen

UDEN | Ton Cruijsen uit Reek geeft op maandag 23 oktober een lezing over 'de rusteloze atmosfeer'. De presentatie wordt georganiseerd door de Heemkundekring Zeeland.

Het onderwerp raakt iedereen dagelijks en is een veel gebruikt gespreksonderwerp, namelijk het weer.

"Na deze lezing weet u waarom er zoveel soorten wolken zijn en wat voor gevolgen ze hebben", belooft Ton. "Sommige wolken drijven alleen maar over, maar andere laten een neerslag achter in verschillende vormen, zoals regen, sneeuw of ijzel. Weet u trouwens al wat stijgingsregens zijn? De wolken laten zich vergezellen door andere spectaculaire verschijnselen. Denk maar aan de bliksem, de regenboog of het halo-effect."

De lezing wordt voorzien van prachtige beelden om het verhaal nog meer te verduidelijken.

Ton Cruijsen is afgestudeerd voor planologie en geografie. Hij is werkzaam als docent aardrijkskunde op gymnasium Bernrode in Heeswijk-Dinther. Daarnaast is hij stadsgids in Ravenstein en medewerker van Landerd TV en L-FM radio in de gemeente Landerd. Zijn hobby's zijn fotograferen en reizen. Ton schreef verschillende boeken en geeft regelmatig lezingen over uiteenlopende onderwerpen.

Meer informatie
De presentatie begint om 20.00 uur in het Heemhuis op Kleine Graspeel 3b te Zeeland. Toegang kost 2 euro per persoon. Aanmelden is niet nodig. Er is plek genoeg, iedereen is van harte welkom!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant