Rob de Nijs in zijn jonge jaren.
Rob de Nijs in zijn jonge jaren.

Rob de Nijs staat stil bij zijn 35-jarig jubileum in Markant

Algemeen 898 keer gelezen

UDEN | Rob de Nijs staat zaterdag 21 oktober op de bühne in Markant Uden. Aanvang om 20.15 uur. Tickets kosten 32,50 euro in de voorverkoop en zijn verkrijgbaar via www.markantuden.nl.

Als je in het jaar dat je 75 wordt met je 35e theatertour door Nederland en België trekt, kom je er niet onderuit om daar even bij stil te staan. Heel even maar, omdat Rob nog steeds liever vooruit kijkt dan achterom. Rob doet dat met dit jubileumconcert. Deze oude rot in het vak laat in zijn nieuwe theatertour alle hoeken van zijn muzikale veelzijdigheid zien, waarbij tal van zijn klassiekers de revue zullen passeren.

Rob de Nijs
De Nijs won in 1962 op 19-jarige leeftijd een talentenjacht met zijn band Rob de Nijs en de Lords. De eerste prijs was een platencontract. De eerste twee singles (De liefste die ik ken en Jenny) flopten, maar het nummer Ritme van de regen uit 1963 werd een grote hit waarvan in totaal bijna 100.000 exemplaren verkocht werden. De grote doorbraak was echter in de jaren '70, mede te danken aan een samenwerking met Boudewijn de Groot.

Recent werd Rob de Nijs nog onderscheiden met de Radio 5 Oeuvreprijs: 'Vanwege zijn rijke oeuvre, grootste muzikaliteit en nimmer aflatende drive om vernieuwend te blijven. Zijn muzikale veelzijdigheid heeft hem tot een grote inspiratiebron voor menig Nederlandse artiest gemaakt', aldus het juryrapport.

Meer informatie
Het optreden van Rob de Nijs begint 20.15 uur in de Theaterzaal van Markant. Meer informatie op www.markantuden.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant