Afbeelding

Griezel mee tijdens de Halloween spooktocht door de Udense bossen

Algemeen 1.576 keer gelezen

UDEN | Het is griezelen geblazen op zaterdag 28 oktober in Uden! Café de Nachtegaal houdt dan voor het tweede jaar op rij de grootste spooktocht van de regio in het kader van Halloween. Meedoen? Scoor dan snel tickets voor het te laat is.

Anke Wijdeven van Café de Nachtegaal is de initiatiefneemster. "Vorige jaar hebben we de toch ook gehouden. Dat was toen een doorslaan succes. Vooral het nagebouwde kerkhof vonden mensen fantastisch. Daar wordt nu nog over nagepraat." Deelnemers van vorig jaar, kunnen ook dit jaar hun hart ophalen. "Niet alles is anders, maar driekwart van de tocht wel", belooft Anke.
De spooktocht is geschikt voor deelnemers van zestien jaar en ouder die niet bang uitgevallen zijn. De tocht is ongeveer vier kilometer lang en voert door de bossen van Uden en Landerd (niet toegankelijk voor mindervaliden). In dat bos zitten spoken verstopt die de deelnemers de stuipen op het lijf jagen. "Ruim 75 vrijwilligers zijn al maanden bezig met de voorbereidingen", vertelt Anke. "Echt petje af, zij hebben zoveel werk verzet!"

Mensen kunnend deelnemen in groepen van maximaal zes personen. Een groepsticket kost 40 euro en is vanaf heden verkrijgbaar bij Café de Nachtegaal. Let op, het aantal tickets is beperkt. In totaal kunnen er maximaal twintig groepen meedoen. Zij starten in verschillende tijdsblokken. Een groep begint tussen 20.00 en 21.00 uur, de volgende tussen 21.00 en 22.00 uur en de laatste groep start tussen 22.00 en 23.00 uur. "Deelnemers moeten een uur voor aanvang aanwezig zijn bij Café de Nachtegaal. Daar krijgen ze uitleg en vervolgens worden zo met taxi's naar de startlocatie gebracht", legt Anke uit. Zelf is ze ook aanwezig. "Ik ben misschien wel het grootste spook!", sluit ze lachend af.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant