Er is een 'Zinderend Zeelandia' afterparty.
Er is een 'Zinderend Zeelandia' afterparty.

Afscheid van drietal Zeelandia 'mastodonten'

Algemeen 542 keer gelezen

ZEELAND | Vrijwel iedere muzikant van Zeelandia wordt nog regelmatig herinnerd aan het Zinderend Zeelandia jubileumweekend in juni eerder dit jaar. Wat Zeelandia betreft is er dan ook alle reden voor om daar nog eens fijn van na te genieten aan de hand van de mooie filmbeelden die er dat weekend zijn gemaakt. Dus nodigt de muziekvereniging iedereen uit om samen met alle betrokkenen van Zinderend Zeelandia op 28 oktober aanstaande onder het genot van een drankje die mooie zomeravond nog eens te herbeleven.

In de aula van De Morgenzon wordt op groot scherm een mooie compilatie vertoont, aansluitend aan het jubilarissenconcert.

Jubilarissen
Dit jaar worden tijdens het jaarlijks jubilarissenconcert weer een aantal mensen in het muzikale zonnetje gezet.

Saxofiniste Lieke Dierkes en trompetist Roel Wolvers spelen in 2017 alweer tien jaar bij het harmonieorkest van Zeelandia. Allebei hebben ze een favoriet nummer uitgekozen dat deze avond zal worden uitgevoerd, waarbij Roel zelfs een prachtige solo voor zijn rekening neemt van het bekende nummer Children of Sanchez.

T-sleutel
Ook verwelkomen we Sem van Oort en Wietse Neijts als nieuwe jonge muzikanten bij de Slagwerkgroep! Aan hen wordt deze avond de speciale T-sleutel overhandigd, een onderscheiding die elke jonge muzikant ontvangt bij zijn of haar concertdebuut in het harmonieorkest of de slagwerkgroep.

Afscheid
Bij hoge uitzondering wordt deze keer ook aandacht geschonken aan het feit dat er een drietal bijzondere muzikanten stopt bij Zeelandia: Ze zijn goed voor meer dan 180 jaar Zeelandia lidmaatschap: Nol van de Laar (meer dan 50 jaar), Cees van Gerwen (meer dan 60 jaar) en Harrie Willems (meer dan 70 jaar).

De vertrouwde gezichten van deze bekende Zeelanders zullen we niet meer in het orkest zien, maar wel in de zaal en natuurlijk worden hun enorme verdiensten voor de vereniging gememoreerd.

Tevens wordt op deze avond nog even stilgestaan bij het overlijden van Zeelandia klarinettiste Corine van Bakel, met een muziekwerk dat aan haar wordt opgedragen.

Meer informatie
Zeelandia hoopt iedereen te verwelkomen om Lieke, Roel, Nol, Cees en Harrie samen met harmonie en slagwerkgroep hulde te brengen tijdens ons concert.

De toegang is gratis en de deuren van De Morgenzon zijn op 28 oktober vanaf 19.00 geopend. Het concert begint om 19.30 uur.

"Na afloop heffen we nog graag samen het glas op een geslaagd 125 jarig jubileum terwijl we genieten van een compilatie van het Zinderend Zeelandia weekend!", besluit de vereniging.

Meer informatie
Meer informatie is te vinden op de website van Zeelandia:
ww.zeelandia.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant