Burgemeester Henk Hellegers met Francien en Wim. (foto: Smits Multimedia)
Burgemeester Henk Hellegers met Francien en Wim. (foto: Smits Multimedia)

Udens echtpaar Wim (83) en Francien (83) 60 jaar getrouwd

Algemeen 1.236 keer gelezen

UDEN | Groot feest voor Wim Smits (83) en Francien van de Boogaard (83). Het Udense echtpaar is precies zestig jaar getrouwd. Uiteraard kwam burgemeester Henk Hellegers het stel feliciteren.

Wim en Francien leerden elkaar kennen in sokkenfabriek Jansen de Wit in Uden, in de volksmond beter bekend als 'De Sok'. Ze waren in de jaren '50 beiden werkzaam in deze fabriek. Wim is van oorsprong een Udenaar, Francien komt uit Nistelrode.

Ze hebben een ruime verkeringstijd gehad. Wim zat destijds in militaire dienst en in zijn vrije tijd reed hij dan op zijn brommertje naar Nistelrode om bij zijn geliefde Francien te zijn. "We gingen dan heerlijk naar de bios", vertelt Francien. Trouwen gebeurde pas later en wel op 19 oktober 1957. Het echtpaar kreeg vier kinderen; John, Hetty, Addy en Willy.

Wim heeft in het verleden verschillende hobby's gehad. Zo was hij in de jaren keeper bij voetbalvereniging RKSV Princes Irene in Nistelrode en was hij lange tijd lid van WielerVereniging Uden. Via deze club heeft Wim samen met drie andere wielergenoten Lippstadt aangedaan. Onlangs heeft Wim zijn 50-jarig jubileum weten te behalen bij visclub De Kleuter in Uden. Francien had eigenlijk geen hobby's, ze vond het al genoeg om er samen met haar man op uit te trekken. Samen hebben ze vele jaren een stacaravan gehad op camping De Rooye Asch in Handel. Francien is al die jaren een zorgzame vrouw en moeder geweest, dat zag ze als een hobby voor zichzelf. Francien heeft in haar jongere jaren zo'n 10 jaar op een school gewerkt als bijbaantje, dat was haar lust en leven.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant