Afbeelding

MC bestaat 15 jaar

Algemeen 477 keer gelezen

UDEN | Het MC bestaat aankomende zaterdag 15 jaar en dat wordt groots gevierd met allerlei activiteiten; overdag zijn er workshops van onder meer een bekend freestylevoetbalteam en 's avonds zijn er optredens van onder andere de Udense DJ M-ACE en de bekende rapper Josylvio.

Al vijftien jaar is het MC een Udense plek voor jeugd in Uden. Sinds 2013 zit het jongerencentrum aan de Loopkantstraat 17 (tussen de Karwei en Verstegen Suzuki); iedere doordeweekse avond organiseren ze activiteiten voor jongeren en zijn ze open zodat ze lekker kunnen sporten, gamen, skaten of gewoon hun hart kunnen luchten.

Wereldrecord pannenkoeken bakken
Om hun 15-jarig bestaan te vieren, pakken ze het groots aan. Overdag zijn er workshops van onder andere Los Barrenderos; het freestyle-voetbalteam van de bekende Youtuber Touzani leert je de vetste tricks, er is henna, een workshop op de klimwand, drumles, een skatewedstrijd én een wereldrecordpoging om de hoogste stapel pannenkoeken te bakken. Er is zelfs voor de gelegenheid een Escape Room gemaakt.

's Avonds wordt het MC omgebouwd voor een knallend feest, met dj's MC-ACE en Boomshakalak Soundsystem. Als klap op de vuurpijl komt Josylvio, de rapper uit Naarden langs voor een optreden. De jongerenwerkers en vrijwilligers hebben kaartjes uitgedeeld aan de Udense jeugd, waardoor ook zij gratis kunnen genieten van al dit moois.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant