Afbeelding
Foto: Birgit Barten

Prins Mark d'n Urste nieuwe heerser Smousenrijk

Carnaval 2.323 keer gelezen

SMOUSENRIJK | In de Ambianz is Mark van Dongen onthuld als de 55e heerser van het Zéllandse Smousenrijk. Na een spannende finale verscheen hij samen met zijn vriendin Fenna van der Loop en goede vriend Jelle van den Heuvel op het podium tijdens de 'Smouskes pakken uit-'avond als de Prins, Prinses en Adjudant van de Smouskes in 2017/2018. De onthulling werd ingeluid met een spelshokwamen de nieuwe Hoogheden als winnaars uit de bus.w waar de 11 kandidaatkoppels aan deelnamen, en na een spannende afvalrace bleven er uiteindelijk drie kandidaten over. De spanning was voelbaar en na een zinderende finale

Prins Mark d'n Urste (25) is een echte Smous en carnaval is hem met de paplepel ingegoten. Vroeger was hij al eens nar tijdens het Zeelandse jeugdcarnaval en ook op latere leeftijd is Mark geen onbekende tijdens het Zéllandse carnavalsfeest. Mark heeft onlangs zijn opleiding in de maatschappelijke zorg afgerond en werkt inmiddels bij Zorgland in Zeeland. Stichting Jeugdbelangen neemt een belangrijke plaats in in zijn leven, hij is hier al zeven jaar met veel inzet en plezier steunbeer. Daarnaast is Mark een fervent supporter van PSV en voetbalt hij zelf in de zaal.

Aan zijn zijde staat prinses Fenna. Ze volgt een lerarenopleiding en werkt al jaren bij de Pannekoekenbakker in Zeeland. De Prinses voetbalt vanaf kleins af aan bij Festilent en ook muziek luisteren en maken is erg belangrijk voor haar. Ze maakte lang muziek bij Zeelandia en speelt op dit moment saxofoon.

Ze worden bijgestaan door hun goede vriend, Adjudant Jelle. Als zoon van oud-prins Jan d'n Derde weet hij maar al te goed hoe hij carnaval moet vieren. Jelle werkt in de meubel- en interieurbouw en ook voor hem is voetbal belangrijk. Zo speelt hij in het eerste van Festilent en is hij actief als zaalvoetballer. Jelle heeft een relatie met Ivonne Habraken uit Odiliapeel.

Samen gaan ze voor een geweldige carnaval zorgen met hun lijfspreuk: 't Gut al lekker, mar 't kan nog gekker!

Jeugdhoogheden onthuld in volle zaal
Een dag eerder zijn de Jeugdhoogheden van De Smouskes onthuld in een volle zaal van de Heische Tip. Eerst werd er afscheid genomen van de Hoogheden van het afgelopen jaar en met een spetterende show met het thema "De Smouskes maken 't samen" werden de nieuwe Jeugdhoogheden gepresenteerd. Jeugdprins Kes, Jeugdprinses Jitske, Adjudantr Renske en Nar Luc zijn komend jaar hét gezicht van het Zeelandse jeugdcarnaval. Op smouskes.nl stellen ze zich uitgebreid voor.

Prinsreceptie: kom de Hoogheden feliciteren!
Op zondag 26 november zal in Het Witte Huis een receptie aangeboden worden aan de nieuwe hoogheden van De Smouskes. Vrienden, collega's, sportteams, buurtbewoners of familie die de Jeugdhoogheden of het Prinsenpaar en Adjudant willen feliciteren zijn welkom. Er wordt gestart met een receptie voor de Jeugdhoogheden. Van 11.30 tot 13.00 uur kunnen zij uw felicitaties in ontvangst nemen. Daarna is het vanaf 13.30 uur de beurt aan het nieuwe Prinsenpaar en de Adjudant om alle handen te schudden en wie weet wat die middag nog meer brengt.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant