De schets van de nieuwbouw van het politiebureau en de brandweerkazerne
De schets van de nieuwbouw van het politiebureau en de brandweerkazerne

Eerste schetsen nieuwbouw politie en brandweer gepresenteerd

Politie 2.399 keer gelezen

UDEN | Architectenbureau De Twee Snoeken uit 's-Hertogenbosch presenteerde gisteravond het ontwerp voor de nieuwbouw van het politiebureau in Uden. Het ontwerp voor de brandweer volgt begin volgend jaar. Wel zijn alvast de uitgangspunten en opzet voor de nieuwbouw van de brandweer besproken.

Omdat de huidige locatie van de politie en brandweer aan de Leeuweriksweg is verouderd besloten beide hulpdiensten tot nieuwbouw. Deze zal worden gerealiseerd op de hoek Udenseweg/Hockeyweg, op het terrein waar tot voor kort tennishal de Schaapskooi stond. Ook daar blijven de politie en brandweer buren. De politie gaat er een nieuw bureau bouwen in opdracht van de minister van Veiligheid en Justitie voor het team Maas en Leijgraaf (acht gemeenten). Gemeente Uden gaat er een nieuwe brandweerkazerne bouwen. Dat gebeurt in nauw overleg met vertegenwoordigers van de veiligheidsregio Brabant-Noord, die er een regionale steunfunctie in onder gaat brengen. Na twee aparte inkooptrajecten heeft architectenbureau de Twee Snoeken uit Den Bosch de opdracht gekregen om een ontwerp te tekenen voor zowel het nieuwe politiebureau als de nieuwe brandweerkazerne. Het architectenbureau presenteerde de opzet van de ontwikkeling donderdagavond in de vergadering van de raadscommissie Samenleving & Bestuur.

Uitgangspunt voor de architecten is dat de nieuwe locatie straks herkenbaar is als veiligheidscluster. Architect Inge van Dinter–Coolen: " Er komen dus twee gebouwen naast elkaar. Eén voor de politie en één voor de brandweer. Elk met een eigen identiteit, maar ze zijn wel duidelijk familie van elkaar. Ze vormen als het ware één stedenbouwkundig geheel."

De komende maanden wordt het terrein aan de Udenseweg/Hockeyweg bouwrijp gemaakt. De politie heeft haar nieuwbouwplan nagenoeg klaar en gaat waarschijnlijk in maart 2018 starten met de bouw. Begin 2019 wordt het nieuwe politiebureau naar verwachting opgeleverd. De brandweer is in overleg met gemeente nog bezig met de planontwikkeling. Ze verwacht dat het ontwerp eerste kwartaal 2018 klaar is en dat het tweede kwartaal 2018 nog nodig is voor de bouwvoorbereiding (bestek). Waarschijnlijk kan de bouw van de nieuwe brandweerkazerne dan na de zomer 2018 starten. Het gebouw is dan klaar voor de zomer 2019.

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant