Eva Blijleven.
Eva Blijleven.

Crowdfunding en rommelmarkt om kleine Eva naar arts in Amerika te helpen

Algemeen 2.856 keer gelezen

UDEN | De familie van de kleine Eva Blijleven is een crowdfunding gestart om haar voor onderzoek naar Amerika te krijgen. Eva heeft LBSL Dars2, een erfelijke aandoening waar geen medicijnen voor zijn. Een dokter in Amerika kan haar helpen met zijn vitaminecocktail. 

LBSL dars2 is een erfelijke aandoening waarbij de zenuwcellen in de hersenen en het ruggenmerg geleidelijk aan steeds slechter gaan werken. Hierdoor ontstaan problemen met onder meer praten en bewegen. Als de ziekte zich uit in de leeftijd van 0 tot 2 jaar is de levensverwachting erg laag. 

Crowdfunding
De familie is een crowdfunding gestart om geld in te zamelen voor een consult en congres in Amerika. Daar stelt een dokter op maat een vitaminecocktail samen voor zijn patiëntjes en kan Eva helpen. 

Rommelmarkt 
Gestreefd wordt naar een bedrag van 15.000 euro. Inmiddels is er bijna 6.600 euro opgehaald. Op zaterdag 16 december wordt er een rommelmarkt gehouden om geld in te zamelen. Deze vindt zaterdag 16 december plaats bij VDL Systems aan Erfstraat 3 in Uden. De markt is open van 9.00 tot 17.00 uur. 

Kijk voor meer informatie op de site van Eva Foundation of de Facebookpagina. Een donatie kan worden gemaakt op NL67INGB0659350300 t.a.v. Eva Blijleven. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant