Dankzij UWW kon bij een school in Zambia een waterpomp voor een moestuin worden gefinancieerd
Dankzij UWW kon bij een school in Zambia een waterpomp voor een moestuin worden gefinancieerd

Stichting Uden WereldWijd keert 23.500 euro uit

Algemeen 367 keer gelezen

UDEN | Stichting Uden WereldWijd (UWW) heeft deze maand ruim 23.500 euro uitgekeerd aan twintig projecten in de ontwikkelingslanden. Deze uitkering is mogelijk door de opbrengst van het scheiden van textiel en schoeisel in de gemeente Uden.

Het bestuur van de stichting UWW steunt al vele jaren organisaties uit de gemeente Uden, die projecten hebben in ontwikkelingslanden over de hele wereld. Binnen de gemeente Uden zijn er achtentwintig partnerorganisaties aangesloten bij UWW. Zij kunnen gedurende het jaar projecten indienen, die vragen om een geldelijke ondersteuning. Deze aanvragen worden door de werkgroep "Fonds Kleinschalige Projecten" van UWW beoordeeld, voorgelegd aan het bestuur en na goedkeuring in december uitgekeerd aan de partners.

Het opgehaalde geld komt uit de inzamelopbrengst van textiel en schoeisel, gedoneerd in de drieëntwintig beige en groene textielcontainers van Sympany. Deze containers staan op vijftien plaatsen in de gemeente Uden. Het ingezamelde textiel wordt gesorteerd, omgepakt en verwerkt in de vijf vestigingen van Sympany en bieden mensen in Nederland, Afrika en India kansen. De afgelopen jaren is rond de 200.000 kilogram textiel en schoenen per jaar gedoneerd in de textielcontainers. In 2017 werden in totaal twintig projecten gehonoreerd, waaronder de aanschaf van schooluniformen, het geven van landbouwcursussen, het slaan van een waterput en het geven van vakonderwijs aan gehandicapte vrouwen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant