De dragers van het Dorpshuis in Zeeland.
De dragers van het Dorpshuis in Zeeland.

Dragers houden inloopavond over plannen voor Dorpshuis Zeeland

Algemeen 851 keer gelezen

ZEELAND | De dragers van het Dorpshuis Zeeland houden op dinsdag 19 en woensdag 20 december een inloopavond over het nieuwe Dorpshuis. Ze hebben hiervoor de afgelopen weken samen met architectenbureau Common Affairs een aantal mogelijkheden en locaties uitgewerkt.

Tijdens de inloopavonden willen de dragers hun eerste plannen, gedachten en ideeën delen met de geïnteresseerde inwoners en verenigingen die eveneens gebruik gaan maken van het nieuwe Dorpshuis.

Intensief samenwerken
Door intensief samen te werken hebben de diverse dragers elkaar de afgelopen weken veel beter leren kennen. Dat is een basis voor succesvol samenwerken, jong en oud, vanuit sport, educatie, cultuur en zorg. Eén van de dragers Marianne Dekkers vanuit de bibliotheek, zegt daarover: "De bibliotheek is er voor en door alle mensen in Zeeland. Een plaats om te lezen, een cursus te volgen, te ontmoeten en deskundig advies te krijgen. Een leven lang leren, dat is nodig in onze moderne samenleving. De bibliotheek bereikt veel mensen maar nog niet iedereen en dat willen we, samen met anderen wel bereiken. Jezelf ontwikkelen of anderen helpen daarbij een plek voor iedereen." Ad van Boxmeer, is namens BrabantZorg een van de dragers: "Voor de ouderen die wonen, begeleid worden en komen voor de dagbesteding is een gezamenlijk dorpshuis een geweldige meerwaarde. Het geeft de mogelijkheid om mensen uit Zeeland, jong en oud, te ontmoeten in het dorpshuis en samen activiteiten te gaan doen of te genieten van de bedrijvigheid die er zal komen in het dorpshuis." Luuk van Rooij vult hem aan: "De jongeren van Zeeland spelen een grote rol in de toekomst van ons mooie dorp. Daarom is de ontwikkeling van een nieuwe en gezellige ontmoetingsplek, waar ook de jongeren graag komen, een geweldig project."

Inloopavond
Iedereen is uitgenodigd om tussen 19.30 en 22.00 uur binnen te lopen in de bibliotheek van Zeeland op dinsdag 19 en woensdag 20 december. De dragers willen met zoveel mogelijk mensen in gesprek gaan. Om het proces uit te leggen, vragen te beantwoorden maar zeker ook om meningen te peilen en suggesties te horen. Kijk voor meer informatie op www.dorpshuiszeeland.nl of op Facebook.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant