Kinderen leren tijdens de cursussen over bouwwerken en hoe ze moeten presenteren
Kinderen leren tijdens de cursussen over bouwwerken en hoe ze moeten presenteren

Cursus leren presenteren voor kinderen in de bieb

Algemeen 670 keer gelezen

UDEN | In Bibliotheek Uden en Oss start Columbus met de cursus Presenteren en met de workshop Steengoed over bouwkunde voor nieuwsgierige kinderen in januari.

Bij de Steengoed-les wordt er gewerkt aan een speciaal LEGO-bouwproject. Een medewerker van Mad Science neemt de deelnemers mee in de spannende wereld van de bouwkundig ingenieurs. Hoe kan bijvoorbeeld de sterkste brug worden gebouwd? En hoe wordt een structureel veilige toren met een werkende lift gemaakt? Controleer de sterkte en stabiliteit van de toren en brug en verbeter het ontwerp.

Mag of moet jij ook weleens een spreekbeurt houden of wil jij later 'iets' doen met presenteren op een podium, radio, televisie of online? Dan is de cursus presenteren iets voor jou. Live iets zeggen voor meerdere mensen is heel wat anders dan online chatten, al is dat in een groep. Ineens zie je dat iedereen vol verwachting kijkt naar wat jij te melden hebt. Je vraagt je af of je wel iets te melden hebt, je twijfelt misschien of dat wat je wilt zeggen wel helemaal oké is. En dan ben je ineens bang dat het niet meer lukt. In 6 bijeenkomsten wordt op energieke wijze en soms ook ingetogen manier geleerd te spreken in het openbaar. Ervaren wordt hoe eenvoudig het is met steekwoorden een heel verhaal te onthouden en wordt geleerd eigen teksten te schrijven. Alle nieuwsgierige kinderen tussen de 9 en 12 jaar kunnen meedoen. Ongeacht op welke school ze zitten. De workshops Steengoed vinden plaats op vrijdag 12 januari van 15.00 tot 17.00 uur in de Bibliotheek Oss en op zaterdag 20 januari van 14.00 tot 16.00 uur in de Bibliotheek Uden. Entree is 7,50 euro per kind. De cursus Presenteren kun je leren bestaat uit zes lessen en start op woensdag 17 januari in Bibliotheek Oss, van 14.30 tot en met 16.00 uur. In Bibliotheek Uden start de cursus op donderdag 18 januari, van 15.30 tot en met 17.00 uur. Entree is tachtig per cursusreeks. Voor inschrijving en meer informatie over het Columbus-programma kijk op: www.volksuniversiteitoss.nl en www.bibliotheekoss.nl en www.bibliotheekuden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant