Op zaterdagavond 20 januari wordt er pas gewandeld als de zon onder is gegaan
Op zaterdagavond 20 januari wordt er pas gewandeld als de zon onder is gegaan Foto: Hans Koster

Avondwandeling bij Natuurcentrum De Maashorst

Algemeen 562 keer gelezen

MAASHORST | Onder leiding van IVN natuurgidsen wordt op zaterdagavond 20 januari een mooie avondwandeling bij Natuurcentrum De Maashorst gemaakt.

Het is een wandeling in het donker van ongeveer 5 km. Lekker doorstappen en soms dingen waarnemen die overdag niet te horen of te zien zijn. De wandeling start om 20.00 uur bij het natuurcentrum. De kosten voor deze avondwandeling bedragen 2,50 euro voor kinderen en 3,50 euro voor volwassenen. Na afloop van de wandeling is het natuurcentrum nog even geopend. Er kan een drankje genuttigd worden of een kijkje genomen worden in de tentoonstelling.

Gids
Het wandelen in het donker is op zich al een bijzondere ervaring. De gids die bij de groep aanwezig is weet de weg ook in het donker, dus verdwalen is er niet bij. Zij weten waar ze op moeten letten en kunnen hier van alles over vertellen.

Je ziet misschien niet zo veel maar andere zintuigen nemen de waarneming van de ogen voor een groot deel over. Oren en neus nemen veel sterker geluiden en geuren waar. De wandeling in het donkere bos is ook leuk en interessant voor kinderen.

Reserveren
Het is verplicht om van tevoren deelname voor deze activiteit te reserveren. Dit kan aan de infobalie van het natuurcentrum of op www.natuurcentrumdemaashorst.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant