Manou en Tycho in Las Palmas
Manou en Tycho in Las Palmas

Het 'schoonspringavontuur' van broer en zus Meulebeek in Las Palmas

Algemeen 807 keer gelezen

UDEN | Broer en zus Tycho en Manou Meulebeek vertrokken op 8 januari vanuit hun woonplaats Uden naar Las Palmas, om vier dagen op trainingskamp te gaan en vervolgens drie dagen aan wedstrijden mee te doen. Dankzij donaties op de crowdfundingactie van de twee konden ze dit avontuur aangaan en kwamen ze met een hoop ervaring en een bronzen plak terug.

"Het was een bijzondere ervaring in het buitenbad met zout water. In een stralende zon op de plank, met af en toe zonnestralen die je zicht op het water belemmeren is het toch altijd weer even wennen", vertelt moeder Sigrid Meulebeek. Beide springers hadden hiermee nog geen ervaring. "De trainingsdagen bestonden uit meerdere trainingssessies per dag en af en toe wat vrije tijd waarin ze natuurlijk ook even op het strand te vinden waren."

Wedstrijden
Op vrijdag gingen de wedstrijden van start. Tycho mocht direct als eerste aan de bak op de 3 meter plank. Sigrid: "Hij liet mooi uitgevoerde sprongen zien maar bij zijn 3,5 salto voorwaarts had hij de felle zon in zijn gezicht. Hierdoor zag hij het water te laat en kon niet mooi uitstrekken. Dat zijn altijd kostbare punten. Ook tijdens zijn laatste sprong liet hij wat punten liggen. Zonde, want het merendeel van de sprongen stond hij in de top 3. Hij moest uiteindelijk genoegen nemen met een 5e plek." En zoals het gaat met echte sportmannen was hij hier niet tevreden mee. In de middagsessie mocht Manou haar sprongen laten zien. "Voor Manou was het doel uitsluitend ervaring opdoen", legt Sigrid uit. "Ze wist dat ze nog niet mee kon in deze B-klasse op de 3 meter plank. Als 12-jarig meisje meespringen met 15-jarigen is al een hele prestatie. Er worden meerdere sprongen verlangd vanuit alle richtingen, en hoewel haar wedstrijdprogramma deze richtingen allemaal kende, was de moeilijkheidsfactor van haar sprongen nog niet te vergelijken met de moeilijkheidsfactor van de kinderen die wel in deze klasse thuishoorden. Ze sprong ontzettend netjes maar eindigde zoals verwacht toch met haar team leeftijdsgenootjes in de onderste regionen." Ondanks dat waren Manou en haar coach tevreden over de resultaten.

Brons
Voor Tycho was de wedstrijd op de 1 meter plank op zondag 15 januari een stuk succesvoller. Na Tycho's eerste sprong stond hij op een 7e plek, maar hij wist zich steeds verder omhoog te knokken en heeft zelfs nog even helemaal bovenaan gestaan. Na een 2,5 salto voorwaarts waren de punten wat lager en zakte hij opnieuw terug naar plek 5. Na zijn laatste sprong stond er een 3e plek voor Tycho op het scorebord. Tevreden en blij met een prachtige medaille uit Las Palmas keren broer en zus maandag 15 januari vandaag terug op het vliegveld.

Crowdfunding
Deze reis was mede mogelijk vanwege donaties op de crowdfundingactie van Tycho en Manou, waarvoor ze dan ook alle donateurs ontzettend bedanken. Zonder deze donaties was deze internationale ervaring niet mogelijk.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant