Hoe ervaren inwoners het om in Uden, Volkel en Odiliapeel te wonen?
Hoe ervaren inwoners het om in Uden, Volkel en Odiliapeel te wonen?

Gemeente onderzoekt woongenot Uden, Volkel en Odiliapeel

Algemeen 745 keer gelezen

UDEN | De gemeente Uden wil graag weten hoe haar inwoners het ervaren om in Uden, Volkel en Odiliapeel te wonen. Ze wil hier achter komen via een onderzoek. 

Op 13 juli 2017 spraken raadsleden en inwoners over het onderwerp 'gezond ouder worden'. Die avond werd duidelijk dat de gemeente niet goed weet of inwoners het wonen in Uden, Volkel en Odiliapeel prettig vinden. En of ze er hun hele leven blijven wonen op een fijne manier. Daarom is besloten dat te onderzoeken, zodat in samenspraak kan worden besloten welke onderwerpen verbetering nodig hebben. 

Burgerpeiling
Het onderzoek wordt uitgevoerd middels een burgerpeiling, een onderzoek onder inwoners, door het onafhankelijke onderzoeksbureau Flycatcher uit Maastricht. Uit de Basisregistratie Personen (het inwonersbestand) van de gemeente is willekeurig een aantal inwoners geselecteerd. Deze inwoners ontvangen een brief over de burgerpeiling. 

Weten wat er leeft
Het is belangrijk deel te nemen aan aan het onderzoek volgende de gemeente. Hoe meer mensen meedoen, des te duidelijker het beeld wat er leeft. Na het onderzoek wordt per wijk met bewoners en professionals een gesprek aangegaan over de uitkomsten. Samen wordt bepaald waaraan wordt gewerkt en wie dat kan doen. 

Vragenlijst invullen
Het invullen van de vragenlijst duurt ongeveer twintig minuten. Het invullen hiervan kan online, opsturen kan ook. De vragenlijst kan worden ingevuld tot en met zondag 10 februari 2018. Vragen? Bel dan met onderzoeksbureau Flycatcher: (043) 326 29 92.
 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant