Stichting Platform Minima Uden
Stichting Platform Minima Uden

Berry Dufornee neemt voorzittersrol Platform Minima Uden over

Algemeen 1.838 keer gelezen

UDEN | Berry Durfornee is de nieuwe voorzitter van Stichting Platform Minima Uden. Hij volgt Ad Donkers op, die zich bijna tien jaar inzette voor Minima Uden.

Minima Uden is een adviesraad voor de gemeente Uden, die zich met name richt op het tot stand komen en behouden van een goed beleid gericht op die mensen in Uden die het vaak het hardste nodig hebben. Twee recente hoogtepunten onder het voorzitterschap van Ad verdienen speciale vermelding: de organisatie van het Minima Kerstdiner 2017 voor 140 mensen in D'n Heerboer, en de belangrijke bijdrage die hij en zijn team hebben kunnen leveren aan het op 1 januari 2018 van kracht geworden 'Armoedebeleid gemeente Uden 2018-2021'.

Nieuwe voorzitter
Berry Durfornee is kandidaat raadslid voor de nieuwe lokale politieke partij UdenPlus die als motto heeft: 'Voor een leeftijdsvriendelijke gemeente', wat onder meer inhoudt dat alle inwoners mee moeten kunnen doen. Dit was ook een belangrijke reden om zich voor deze functie beschikbaar te stellen. "Wist u", zo vraagt hij, "dat 1 op de 7 gezinnen in de gemeente Uden een inkomen onder de grens van het armoedebeleid hebben, oftewel bijna 1000 kinderen? Deze gezinnen en met name de kinderen kunnen dus niet 'meedoen' met hun kennissen en vriendjes en verdienen dus speciale aandacht". En dan is de combinatie van het voorzitterschap met een raadszetel eigenlijk een heel logische. Berry benadrukte nog eens dat alleen door een goed contact met de bevolking PMU haar adviserende rol goed kan blijven vervullen. Uiteraard zal PMU de verdere uitvoering van het Armoedebeleid nauwgezet blijven volgen en ontvangt zij graag signalen uit de bevolking hierover. Hij heeft er alle vertrouwen in dat uitvoering van alle taken met het team van PMU goed zal verlopen. Het team bestaat nu naast hem uit Rinny van Zandvoort (secretaris), Ron van Drie (penningmeester), Carola de Bruijn, Ferry de Bruin en Rietje Methorst. Rietje is eveneens kandidaat raadslid voor UdenPlus.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant