Er werden 10.000 oliebollen gebakken voor het goede doel.
Er werden 10.000 oliebollen gebakken voor het goede doel.

Ollie Bolle Dagen Stichting Piets Challenge succes

Algemeen 762 keer gelezen

ZEELAND | De Ollie Bolle Dagen van team Stichting Piets Challenge waren een groot succes. Er werd een mooi bedrag voor KWF Kankerbestrijding opgehaald.

De stichting stond daags na kerst tot en met oudejaarsdag midden in het dorp, op het Kerkplein in Zeeland. Ook burgemeester Marnix Bakermans hielp mee. Een greep uit de cijfers van de Ollie Bolle Dagen: 525 kilogram meel, acht kilogram suiker en 472 liter water gingen er onder andere doorheen om 10.000 oliebollen te maken die werden bereid met behulp van 180 liter olie en 65 kilogram gas. Zestig bussen poedersuiker zorgden voor de finishing touch van de bollen.

Hartverwarmend
Piets Challenge dankt ieder uit Zeeland die een lekkere oliebol is komen halen bij de kraam. "We hadden zelfs een paar vaste klanten. Een enkeling hoefde geen oliebol, maar steunde onze actie met een donatie. Hartverwarmend!", laten ze weten.

Doneren
Er kan nog steeds een donatie worden gegeven. Dit kan rechtstreeks via: rekeningnummer NL50 RABO 0302 0925 60 t.n.v. Stichting Piets Challenge. Onder vermelding van 'Olliebollekraam'.

Alpe d'HuZes
De stichting blikt al vooruit op de volgende acties in juni. De Alpe d'HuZes en Samenloop voor Hoop. "Met uw steun in gedachten gaan we op 7 juni de berg op, om onze volgende prestatie te leveren in de strijd tegen kanker. Een paar weken later, op 23 en 24 juni, hopen we u te ontmoeten tijdens de Samenloop voor Hoop", sluit de organisatie haar bericht af.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant