Impressie van één van de vorige edities van de pronkzittingen
Impressie van één van de vorige edities van de pronkzittingen

Eerste Udense Pronkzitting uitverkocht

Carnaval 1.258 keer gelezen

UDEN | Carnavalsstichting de Knoerissen meldt dat vrijdag 19 januari, de eerste van de vier Udense Pronkzittingen, is uitverkocht. De onthulling van de nieuwe prins Porcellus wekt al jaren veel belangstelling en ook dit jaar leidde dat tot een snelle uitverkoop.

Dennis van de Donk, regisseur van de Pronkzittingen, stelt dat er nog wel (een beperkt aantal) kaarten te koop zijn voor de overige 3 avonden. "De beide zaterdagen gaan nu natuurlijk ook hard, maar daar kunnen Udenaren zeker nog een mooi plekje vinden. A.s. zaterdag wordt Groowt Ujes Talent Pablo Slenders geëerd en we merken dat veel jeugdigen dat willen meemaken. Dat is mooi en ook precies de bedoeling van het Groowt Ujes Talent."

Knoergoeie Brabander Martin Jan van Mourik
De tweede zaterdag staat in het teken van de Knoergoeie Brabander. In de afgelopen jaren kwamen Guus Meeuwis, Frank Lammers en Rob van de Laar naar Markant om geïnstalleerd te worden, dit jaar is Martin Jan van Mourik het middelpunt. Als Hoogleraar rechtsgeleerdheid een uitermate serieuze man, maar daarnaast een echte brabander met liefde voor historie, gezelligheid maar bovenal carnaval. Zo is hij ooit verkozen door de Narren Universiteit uit Maastricht tot Doctor humoris causa en was hij 14 jaar voorzitter van de stichting carnaval Ravenstein. "Een echte Knoergoeie Brabander dus en de mensen die hem nog niet kennen, zullen verrast zijn!", vult Dennis aan.

Inhaken, zingen en meedoen
De Udense pronkzitting is al bijna 50 jaar een Udense traditie waar veel mensen op afkomen. De redenen daarvoor zijn eigenlijk heel simpel, geeft van de Donk aan. "Het is een ongecompliceerde avond. Er wordt gelachen, mensen krijgen een muzikale injectie van bijvoorbeeld de hofkapel en de Udense bigband. Het is cabaret, het is met verbazing kijken naar de meiden van Twirling Uden en raden welke vrouwen van de oud-prinsen nu weer achter een prachtige muzikale verkleedpartij zitten. Samen met vrienden genieten met een lekker glaasje en na de 4 uur durende show nog even nafeesten en napraten. Zo'n avond met een relaxt sfeertje, wie wil dat nu niet?" De kaarten voor de overgebleven avonden zijn te koop via Shell Schimmel in de Bitswijk.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant