Het winkelcentrum van Uden. (foto: Ad van de Graaf)
Het winkelcentrum van Uden. (foto: Ad van de Graaf)

Politiek Café over de toekomst van Uden Centrum

Politiek 2.027 keer gelezen

UDEN | Uden Promotie houdt op maandag 26 februari een bijeenkomst die volledig gericht zal zijn op de toekomst van Uden Centrum. Voor deze avond hebben ze lijsttrekkers van de Udense politieke partijen uitgenodigd en hen de de gelegenheid geboden om de visie van hun partij op het centrum voor de komende bestuursperiode bekend te maken.

Tevens worden uitgenodigd alle partijen die betrokken zijn bij de economische activiteiten en de kwaliteit van het centrum. De bijeenkomst wordt gepresenteerd door een landelijk bekende persoonlijkheid /spreker /publicist met expertise op binnenstadsvraagstukken.

Stilstand is achteruitgang
In het voorjaar van 2017 is Uden Promotie gestart met een aantal brainstorm bijeenkomsten met ondernemers, vastgoed partijen, makelaars, de kunst- en cultuursector, horeca- en retaildeskundigen en andere partijen die bij het centrum van Uden betrokken zijn. Directe aanleidingen waren de economische crisis en gewijzigde marktomstandigheden zoals de toegenomen rol van internet waardoor winkelcentra onder druk zijn gekomen. Landelijk staan winkelcentra nog steeds onder druk, en blijft leegstand een hardnekkig fenomeen. Ook Uden Centrum heeft te kampen met die situaties. De grote winkelsteden laten inmiddels een herstel zien maar de categorie kleine en middelgrote winkelsteden, waartoe ook Uden behoort, blijft nog achter.
Stilstand is achteruitgang, en om ons centrum glansrijk de toekomst in te brengen daarom dit initiatief voor een ambitieus toekomstplan.

Toekomstplan Uden Centrum
De uit de brainstormsessies verkregen inbreng is in kaart gebracht en omgezet in zeven speerpunten die gezamenlijk het Toekomstplan Uden Centrum vormen. Uitvoering van dit Toekomstplan Uden Centrum zal de marktpositie van Uden Centrum bestendigen en aanzienlijk versterken. Om het Toekomstplan Uden Centrum te kunnen realiseren zal ook een beroep worden gedaan op de gemeente die daarmee wordt aangesproken op haar mede verantwoordelijkheid voor de maatschappelijke en economische betekenis voor het centrum van Uden. Tijdens de recente jaarvergadering van Uden Centrum zijn de plannen gepresenteerd aan de centrumondernemers die deze enthousiast hebben ontvangen en er unaniem mee hebben ingestemd.

De avond vindt plaats in Zaal Market Place aan de Markt in Uden, en begint om 19.30 uur.

 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant