Maarten Gielen, directeur van IBN, ontvangt het verkiezingsprogramma van de PvdA Uden
Maarten Gielen, directeur van IBN, ontvangt het verkiezingsprogramma van de PvdA Uden

PvdA Uden gaat in verkiezingscampagne voor 'een verbonden samenleving'

Politiek 1.127 keer gelezen

UDEN | PvdA Uden is gestart met de verkiezingscampagne. Vandaag overhandigden lijsttrekker Gerrit Overmans en afdelingsvoorzitter Hans van Zon het verkiezingsprogramma aan Maarten Gielen, directeur van IBN.

Ook in dit verkiezingsprogramma staat werk & inkomen centraal. De IBN vervult hierin een belangrijke rol en moet volgens de PvdA Uden ook in de toekomst die rol blijven spelen. Voor de gemeenteraadsverkiezingen is de lijst met 23 mensen groter dan ooit, met een aantal nieuwe namen zoals Toos Derikx, FNV man Bert Derks en de Volkelse onderneemster Marlien Flipse. De komende weken zullen een aantal kandidaten zich in de media voorstellen. De top 3 van de PvdA Uden bestaat uit de huidige wethouder Gerrit Overmans op 1 als lijsttrekker, fractievoorzitter Ingeborg Tros op 2 en Feroz Moeniralam op 3. Met ervaren mensen, zoals Asli Bolat en Sultan Gunal, is er een mooie lijst gemaakt om voor de belangen van de Udense inwoners op te komen.

'Een verbonden samenleving'
Het verkiezingsprogramma heeft als slogan 'een verbonden samenleving'. Gerrit Overmans: "We maken ons ernstige zorgen over de tweedeling in de samenleving. Niet iedereen doet mee en we zijn meer met onszelf bezig dan met anderen. Wij maken ons er sterk voor om iedereen mee te laten doen en meer verbonden te zijn met elkaar". Het verkiezingsprogramma van de PvdA is ook meer lokaal, in vergelijking met het programma van voorgaande jaren. Een werkgroep heeft niet alleen bij leden input opgehaald, maar is ook met een aantal organisaties uit Uden in gesprek gegaan. Men heeft goed geluisterd naar wat er leeft in de samenleving. Het verkiezingsprogramma is uiteindelijk een document geworden met standpunten over onder meer het MRK, de hal van V&K, positie van het centrum en een eventuele autovrije markt. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant