Désirée van der Weele, de nieuwe adjudant Ronnie Donkers en Ad van der Weele genieten nog na van het eerste zittingsweekend (foto: Ad van de Graaf)
Désirée van der Weele, de nieuwe adjudant Ronnie Donkers en Ad van der Weele genieten nog na van het eerste zittingsweekend (foto: Ad van de Graaf) Foto: Ad van de Graaf

Ad van der Weele: 'Dit was mijn droom'

Carnaval 4.492 keer gelezen

UDEN | Op 12 januari stond hij op het podium in de evenementenzaal van Theater Markant tijdens de feestavond van de Újese Kwis en dacht: "Jullie moesten eens weten!" Want een week later staat Ad van der Weele er weer, maar nu in vol ornaat van de nieuwe Prins Porcellus LIII. Een lang gekoesterde droom die uitkwam en waar Ad de komende carnavalsperiode met volle teugen van gaat genieten.

Door: Ankh van Burk

Het is elk jaar weer hetzelfde verhaal: het met een smoes in de val lokken van de kandidaat-prins ergens in november, het verzoek dat voor de kandidaat vaak als een volkomen verrassing komt, dan de periode van 'de kiezen op mekaar houden' tot aan de ontlading op de avond van de eerste pronkzitting bij de bekendmaking, maar het blijft een leuk verhaal, vooral voor de nieuwe prins. Passend in de sfeer van de voorbereidingen op de Kwis wordt Ad door medebestuurslid Jeanne Stempher gevraagd nog even een paar punten te komen doorspreken. Toevallig is de man van Jeanne bestuurslid van de Knoerissen en het complotje is rond. Ad wordt gevraagd om prins te worden. "Ik wist wel wat ik moest zeggen, maar het kwam er niet uit," herinnert Ad zich dat moment. "Maar het werd een volmondig 'ja', want hier had ik al heel lang van gedroomd." Hij maakt kennis met Opperknoeris Walter van Uden en Adjudant Ronnie Donkers, met wie Ad een team vormt en samen leven ze naar het grote moment toe.

Lees meer in het Udens Weekblad van woensdag 24 januari.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant