Burgemeesters Hellegers en Van Rooij onthullen de nieuwe bestickering.
Burgemeesters Hellegers en Van Rooij onthullen de nieuwe bestickering.

Reddingsbrigades Uden en Veghel vieren klein feestje

Algemeen 1.591 keer gelezen

UDEN | Reddingsbrigade Uden en Veghel vierden afgelopen zondag een klein feestje. Burgemeester Hellegers en burgemeester Van Rooij onthulden de nieuwe bestickering op de boot, die nu plaatsnaam Uden-Veghel draagt in plaats van Uden.

Aan het begin van dit jaar werd bekend dat de verenigingen dankzij een subsidie van de gemeenten Meierijstad en Uden hun werk konden blijven voorzetten. Het Ministerie van Justitie en Veiligheid stopte in januari met de bekostiging van de instandhouding van de zogeheten Nationale Reddingsvloot.
De Reddingsbrigades Uden en Veghel verzochten de gemeente Uden en Meierijstad gezamenlijk om de bekostiging van hun reddingsboot op zich te nemen om de boot te kunnen behouden en gebruiken. Beide gemeenten stemden in met een subsidie.

Nieuw logo
Burgemeester Hellegers en burgemeester Van Rooij konden natuurlijk niet ontbreken op de bijeenkomst. "Ze wensten de reddingsbrigade succes in de toekomst en hopen ons vaker te kunnen zien op evenementen in de gemeentes", vertelt Nicky Smits van Reddings Brigade Uden. "Ze erkenden ons belang in het opleiden van jongeren en gaven aan dat het bijzonder was dat wij niet alleen mensen mogen redden, maar daar ook nog contributie voor betalen." Na de korte toespraken van de burgemeesters en de voorzitters van Reddingsbrigade Uden en Reddingsbrigade Veghel, onthulden de burgemeesters de nieuwe bestickering op de boot, die nu plaatsnaam Uden-Veghel draagt in plaats van Uden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant