De gemeenten Oss, Bernheze, Boekel, Landerd en Uden hebben per 1 april nieuwe leveranciers voor Wmo-hulpmiddelen.
De gemeenten Oss, Bernheze, Boekel, Landerd en Uden hebben per 1 april nieuwe leveranciers voor Wmo-hulpmiddelen. Foto: Martijn Schwillens

Nieuwe leveranciers Wmo-hulpmiddelen in Oss, Bernheze, Boekel, Landerd en Uden

Algemeen 1.968 keer gelezen

REGIO | De gemeenten Bernheze, Boekel, Landerd, Oss en Uden hebben een Europese aanbesteding Wmo-hulpmiddelen uitgevoerd. Op donderdag 22 februari heeft de definitieve gunning plaatsgevonden. Vanaf 1 april dit jaar zijn er in deze gemeenten twee leveranciers voor levering, onderhoud en reparatie van Wmo-hulpmiddelen. 

Welke leveranciers zijn er vanaf 1 april?
Vooraf is bepaald dat drie leveranciers kunnen inschrijven op de aanbesteding van de Wmo-hulpmiddelen. Twee bedrijven hebben dat gedaan. Vanaf 1 april dit jaar zijn er twee leveranciers: Hulpmiddelencentrum en Medipoint. Deze leveranciers voldoen aan de kwaliteitseisen van de gemeenten. De huidige leverancier Welzorg schreef niet in voor de aanbesteding. 

Wanneer stop het contract met Welzorg?
In de gemeenten Bernheze, Oss en Uden stopt het contract met leverancier Welzorg op 1 april van dit jaar. In Boekel en Landerd loopt het contract met Welzorg nog tot 1 april 2019. Daar blijft het bedrijf nog een jaar de leverancier van hulpmiddelen . 

Wat verandert er voor inwoners met een hulpmiddel?
Voortaan kunnen inwoners die gebruik maken van een Wmo-hulpmiddel kiezen uit twee leveranciers. Inwoners die nu een Wmo-hulpmiddel van Welzorg hebben, houden dit hulpmiddel. Dat is in het contract met Medipoint en Hulpmiddelencentrum vastgelegd. Zij kiezen zelf welke van de twee leveranciers voortaan onderhoud en reparatie verzorgt. Op vrijdag 23 februari ontvangen inwoners met een Wmo-hulpmiddel hierover een brief van hun gemeente. Inwoners die geen voorkeur doorgeven, krijgen het eerste jaar leverancier Hulpmiddelencentrum voor reparatie en onderhoud. 
 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant