Afbeelding

Lezing 'Goed zien met minder zicht' Koninklijke Visio in bibliotheek Uden

Algemeen 619 keer gelezen

UDEN | Marjo Nollé, medewerker van Visio geeft op donderdag 22 maart een lezing in bibliotheek Uden. Er wordt vertelt over de gevolgen van een visuele beperking in het dagelijks leven en de mogelijkheden die revalidatie bieden. Eenvoudige aanpassingen maken het leven met minder zicht al een stuk gemakkelijker. Ook wat hulpmiddelen betreft gaan de ontwikkelingen razendsnel.

Uit onderzoek blijkt dat veel (oudere) mensen met een (zeer) beperkt zicht rond blijven lopen met vragen over leven met die visuele beperking. Mensen met visuele problemen zijn gebaat bij advies en revalidatie op maat. De professionals van Koninklijke Visio, het expertisecentrum voor slechtziende en blinde mensen, kijken samen met deze cliënten naar de revalidatiemogelijkheden passend bij hun persoonlijke hulpvraag. Vragen over bijvoorbeeld aangepast lezen, tv-kijken, mobiliteit, vrijetijdsbesteding of het huishouden kunnen daarbij aan de orde komen.

Informatie
Kortom, ook als het zicht minder wordt, kunt u volop blijven meedoen. Hoe dat kan? Marjo Nollé van Visio vertelt het graag op donderdag 22 maart van 10.00 tot 11.30 uur in het leescafé van bibliotheek Uden. 
Een kaartje kost 2,50 euro, inclusief een kopje koffie of thee. Kaarten zijn te koop in de bibliotheek of online op www.bibliotheekuden.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant