Afbeelding

Woningbouw in Uden blijft in stijgende lijn

Wonen 2.023 keer gelezen

UDEN | Gemeente Uden laat weten dat er vorig jaar is gestart met de bouw van in totaal 161 woningen. Volgens wethouder René Peerenboom laten de cijfers nog steeds een stijgende lijn zien. Zo verwacht de gemeente in 2018 zelfs 200 woningen in aanbouw te nemen. 

In de afgelopen vier jaren zijn in Uden, Volkel en Odiliapeel in totaal 570 woningen in aanbouw genomen. In totaal zijn in de kern Uden 529 woningen gebouwd, in Volkel 20 en in Odiliapeel 21. Wethouder René Peerenboom: "Het is duidelijk te zien dat de woningmarkt verder aantrekt. De vraag naar nieuwbouw is enorm toegenomen. We proberen natuurlijk voor zover mogelijk te voorzien in deze vraag, zowel met kleine als met grote plannen zoals Dico, Runmolen en De Ruiter." 60 procent van de woningen bestond uit koopwoningen. 40 procent was bestemd voor verhuur.

Starters
"Onder de geïnteresseerden zien we gelukkig ook weer meer starters op de woningmarkt", aldus Peerenboom. "Dat stimuleren we met de starterslening. Die biedt hen mogelijkheid van een extra hypothecaire lening, waarmee ze net het verschil kunnen overbruggen tussen de totale koopsom van de woning en het maximale bedrag dat ze op basis van hun inkomen kunnen lenen. Zo zijn er sinds de herinvoering dit jaar al 19 leningen aangevraagd".

Informatie
Via de website www.woneninuden.nl houdt gemeente Uden iedereen op de hoogte van alle nieuwbouwprojecten. Voor vragen over deze projecten kan iedereen terecht bij de Kavelwinkel van de gemeente via (0413) 28 14 44 of kavel@uden.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant