Maarten van der Weijden
Maarten van der Weijden

Meezwemmen met Maarten van der Weijden tijdens Elfstedentocht

Human Interest 2.681 keer gelezen

UDEN | Zwemmer Maarten van der Weijden zwemt in augustus de 11stedentocht in Friesland. In iedere stad hebben fanatieke zwemmers de mogelijkheid om mee te zwemmen. Remko Verloove uit Uden gaat de uitdaging aan en zwemt twee keer twee kilometer met Maarten mee in Sneek en Bolsward.

18 en 19 augustus klinkt nog ver weg, maar Remko is toch al fanatiek geld aan het werven. "Ik heb me afgelopen weekend ingeschreven en ben nu hard op zoek naar mensen of bedrijven die me willen sponsoren." Want dat is het ultieme doel: zoveel mogelijk geld ophalen voor onderzoek naar kanker. "Ik moet minimaal 1400 euro op te halen voor augustus. Ik waardeer het echt als mensen me willen sponsoren. Elke euro is mooi meegenomen. Op de website www.11stedenzwemtocht.nl kun je onder het kopje 'deelnemers' mijn naam intikken en vinden. Dan kun je doneren." Hij is al hard aan het trainen. "Het is een hele eer dat ik met Maarten mag zwemmen, maar het zal niet gemakkelijk zijn. Hij is natuurlijk een snelle zwemmer (olympisch en wereldkampioen) en ik wil goed mee kunnen. Hij zwemt zijn eigen race, en ik moet dat tempo bijhouden. Daarom train ik nu minimaal twee keer in de week."

Inzetten
Remko heeft zich niet zomaar ingeschreven. "Mijn vader heeft afgelopen zomer nierkanker gehad. Dat was een hele heftige periode. Ook heb ik mensen in mijn familie en kennissen die ermee te maken hebben gehad. Dat zorgt ervoor dat ik me nóg meer wil inzetten om geld op te halen." Van der Weijden, die zelf leukemie heeft overwonnen, zet zijn zwemtalent in om zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar de genezing van kanker. Tijdens de 11stedentocht zwemt hij in 3 dagen bijna 200 kilometer langs 11 steden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant