Het ontwerp voor het foodcourt in Uden
Het ontwerp voor het foodcourt in Uden

Bouw Foodcourt Uden kan beginnen; Raad van State geeft akkoord

Algemeen 17.102 keer gelezen

UDEN | Er kan gestart worden met de bouw van het Foodcourt in Uden. De Raad van State gaf vandaag akkoord. De verwachting is dat begin 2019 de deuren open gaan.

De Raad van State deed uitspraak in het beroep tegen het Foodcourt. De beroepsschriften hebben niet geleid tot vernietiging van het plan. Daarmee zijn het bestemmingsplan en de vergunningen onherroepelijk en kan gestart worden met de bouw. Wethouder René Peerenboom is blij met de uitspraak: "Fantastisch! Het is goed voor Uden dat KFC, McDonalds, Subway en Tinq zich nu kunnen vestigen op de locatie tussen Hotel Van der Valk en de A50. Veel consumenten willen dit aanbod van horeca en het is goed voor de werkgelegenheid van zo'n 180 mensen. Ook zet het Uden nog beter in de regio op de kaart."

Start bouw
Na deze uitspraak van de Raad van State kan de realisatie van het Foodcourt nu snel worden gestart. De gemeente verwacht dat binnen drie maanden de benodigde omlegging van de Looweg kan worden gerealiseerd. Ook zal het terrein bouwrijp worden gemaakt. Vervolgens zal de ontwikkelaar de panden gaan realiseren. De verwachting is dat begin 2019 de deuren open gaan. De gemeente zal bij de verdere ontwikkeling contact blijven houden met de omwonenden, zodat zij hun wensen kunnen inbrengen bij de verdere planinvulling.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant