Een impressie van het Foods Experience Center
Een impressie van het Foods Experience Center

Mogelijk Foods Experience Center op locatie 'Ben van Dijk' in Uden-Noord

Algemeen 6.165 keer gelezen

UDEN | Gemeente Uden heeft vandaag een intentieovereenkomst getekend met Rely Vastgoed BV over de mogelijkheid van een Foods Experience Center op de locatie 'Ben van Dijk' aan de Rondweg in Uden-Noord. Beide partijen gaan onderzoeken of het haalbaar is om hier nieuwbouw te realiseren die voorziet in en combinatie van eten, ontmoeten en wonen.

Wethouder René Peerenboom: "Onze eerste indruk van dit idee is goed. Het zou een prachtige aanvulling zijn op het voorzieningenniveau in Uden. Bovendien lijkt het een mooie invulling van de locatie, toch de entree van onze gemeente aan de noordzijde. Daarmee past het in de visie op de gewenste herontwikkeling van Uden-Noord. Of het ook daadwerkelijk, in detail, past en haalbaar is, gaan we nu verder onderzoeken. Het pand aan de Bitswijk 1 met de Expertwinkel van Ben van Dijk is gedateerd en vraagt om herontwikkeling. In de visie van de gemeente Uden past detailhandel zoals Expert beter in het centrum."

Eten, ontmoeten en wonen
Het plan voor een Foods Experience Center is een initiatief van Bastiaan Leijen van Rely Vastgoed BV. Ook de bevlogen Udense ondernemer Roland de Laak is betrokken, als adviseur. Grofweg gaat het om het terrein op de hoek van de kruising Rondweg en Bitswijk (Ben van Dijk-pand). Daar wil Leijen een 'geïntegreerd foodconcept' realiseren, gericht op eerlijke, gezonde voeding, bestaande uit een supermarkt, een versmarkt, een kookschool en retail gerelateerde horeca. Ook voorziet het plan in enkele ontmoetingsruimten, een twintigtal appartementen en een parkeerdek.

Vernieuwend
"Het Foods Experience Center is een modern en vernieuwend concept", volgens Roland de Laak. "Centraal staan verse bereiding, streekproducten en kennisdeling over gezonde voeding. Uiteraard wordt ook het reguliere supermarktaanbod verkocht, maar het accent ligt wel op het bijzondere en het speciale, zoals bijvoorbeeld Maashorstproducten. Bovendien moet het Center ruime openingstijden krijgen, is de bedoeling, evenals een online bestelmogelijkheid." Met deze bijzondere kenmerken, richt het Center zich ook op de regio en onderscheidt het zich van de vestiging van een reguliere supermarkt. "We weten dat meerdere supermarkten in Uden op zoek zijn naar een betere locatie", aldus René Peerenboom. "We hebben daarom aan dit nieuwe plan al wel de eis gesteld dat de supermarkt die er mogelijk deel van uit gaat maken een verplaatsing moet betreffen van een bestaande supermarkt in Uden. Dat wil zeggen: er mag per saldo geen extra supermarktlocatie worden toegevoegd in Uden en er mag geen leegstand ontstaan. Zo proberen we twee vliegen in een klap te slaan, zodat meerdere supermarkten op betere en gewenste locaties kunnen komen."

In gesprek met omwonenden
Het plan bestaat nu alleen nog uit hoofdlijnen. In de intentieovereenkomst hebben gemeente Uden en de initiatiefnemer Rely Vastgoed BV afgesproken dat ze nu verder gaan onderzoeken of het plan haalbaar is. Daarbij wordt onder andere gekeken naar financiële en wettelijke voorwaarden en inpassing, zoals verkeersveiligheid. Ook de dialoog met de omwonenden vormt een belangrijk onderdeel van deze fase. Bastiaan Leijen: "Tegelijk met de ondertekening hebben we de omwonenden geïnformeerd over de intentieovereenkomst. Ook zullen we hen binnenkort uitnodigen om met ons in gesprek te gaan over de verdere invulling van het plan. Want we willen uiteraard zoveel mogelijk rekening houden met hun wensen om tot een goed plan te komen."

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant